České festivaly přivítají scénu REC.STAGE. Hledají pro ni recyklované interprety

24.03.2016 18:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Chcete mít vlastní show na letních festivalech zapojených do projektu Čistý festival? Přihlaste se do konce března na www.cistyfestival.cz, získejte kontrakt na letní festivalovou tour a staňte se hvězdou unikátní scény REC.stage!

Co je REC.stage?

REC.stage je programová scéna, která se objeví na osmi festivalech zařazených do projektu Čistý festival, tedy těch, které třídí a recyklují odpady. V roce 2016 bude scéna součástí festivalů Colours Of Ostrava, Rock For People, Jamrock, Benátská, Sázavafest, Pekelný ostrov, Mariánské léto a Přeštěnice Open Air. REC.stage svým interiérem připomene městskou ulici a vystupující interprety stylizuje do pozice pouličních umělců. Diváci přitom budou v bezprostředním kontaktu s učinkujícími. Dramaturgie není nijak limitována, proto se interpreti nemusí hlásit jen s hudebními vystoupeními. Každá show ale musí mít přívlastek recyklovaná. Součástí scény budou kromě kompletního technického vybavení také kamery. Každá show tedy může být obrazově a zvukově zaznamenána. Vystupující interpreti si tak z festivalů odvezou suvenýr v podobě kvalitního záznamu.

Jak se dostat se svou show na REC. stage?

Zájemci o vystoupení na REC.stage se mohou hlásit na stránkách www.cistyfestival.cz. od 21. do 31. března 2016. V přihlášce je nutné vyplnit potřebné údaje a vložit odkaz na video, které prezentuje vlastní tvorbu. Show ve videu musí splňovat jediné kritérium: musí mít přívlastek recyklovaná. V první polovině dubna 2016 bude odbornou skupinou vybráno devět interpretů, kteří postoupí do druhého kola. V druhém kole od 18. do 30. dubna 2016 budou hlasovat výhradně fanoušci na webu www.cistyfestival.cz. Výsledky hlasování budou oznámeny 1. května 2016. Tři vítězní interpreti s nejvyšším počtem hlasů pojedou na letní turné na REC.stage.

Co získají tři vítězní účinkující na REC.stage?

Tři interpreti s nejvyšším počtem hlasů získají smluvní kontrakt s honorářem ve výši 40 000 korun. Ten garantuje celkem pět vystoupení ve večerním prime-time na REC.stage na prestižních českých letních festivalech zařazených v projektu Čistý festival. Součástí kontraktu jsou také festivalové akreditace na celou dobu konání festivalů. Účinkující budou mít během show na REC.stage plně k dispozici kompletní profi nástrojovou, zvukovou a světelnou aparaturu ovládanou profesionálním technikem. Jednoduše, před českými kapelami a performery leží výzva. Pokud se jí nebojíte, přihlaste svou show na www.cistyfestival.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY