Olga Lounová se ve "When The Music's On" vyrovnává s rozchodem

21.03.2016 09:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už v lednu vyšlo Olze Lounové nové studiové album "Chuť svobody". Z něj nyní vybrala druhý singl "When The Music's On", který doprovází klipem. "První singl 'Jsem optimista' z aktuálního alba jsem vybírala podle toho, jak na písničku reagují posluchači na koncertech. Tahle píseň je naopak pro všechny naprostou novinkou. Přesto si myslím, že se může dotknout každého, protože vztahové a citové problémy známe všichni. To zná a rozumí tomu každý a všude na světě," říká Lounová.

Olga Lounová - When The Music´s On
© facebook interpreta
I přes to, že je skladba nazpívaná anglicky, našlo si k ní na YouTube cestu již téměř čtvrt milionu zájemců. Doprovází ho i české titulky. A jestliže předcházející píseň byla v pozitivním duchu, tato pojednává o temnějších stránkách života, kterými si jednou za čas projde každý z nás a s danou situací se musí vyrovnat. "Hudba je lék. Pro mne vždycky byla a bude. Dokáže vystihnout emoci, posílit, rozveselit nebo si jde skrze ní projít katarzí. Není lehké padat na dno, ale na každou situaci existuje řešení, jen je potřeba trocha času. Nikdo by se neměl dostat na kolena, ale když už se tak stane, tak je nutné najít sám sebe, ať už nás vykolejilo cokoliv. Pustit si písničku a odvést myšlenky pomáhá."

Aktuální video má také působit jako jisté pojítko mezi aktuálním albem a chystanou anglickou deskou. Klip se natáčel v Los Angeles a na svědomí ho má firma 68 Pictures s režisérem Martinem Linhartem. Samotná píseň se s klidem dá zařadit mezi to lepší, co dnešní pop nabízí. Je pod ní podepsána producentka a skladatelka z RedOne production Aleena Gibson. RedOne production spolupracovalo s mnoha světovými hvězdami včetně Lady Gaga, Jennifer Lopez, Bruno Marse a dalších.

"S Martinem Linhartem a jeho týmem natáčím už několik let. Pro mě je u nás jedním z  nejlepších tvůrců videoklipů. Je to opravdu velký český talent a baví mě jeho styl. Při natáčení v Los Angeles jsme zažili mnoho nečekaných zvratů. Například bouři a déšť v poušti Mohave, kde prší velmi zřídka. Vznikly tak jedinečné záběry. Při natáčení v LA River nás zase vykázala policejní helikoptéra."

Hlavního hrdinu si zahrál herec, bubeník a designer Eli James, který hraje ve skupine Dead By Sunrise zpěváka Linkin Park Chestera Benningtona. Dalším hercem ve videu je Trevor Snarr ("Táta v trapu", "Cloud 9", "Dead Stop" či seriál "General Hospital"). Kamarádku ve videu ztvárnila talentovaná tanečnice Michaela Josífková, která byla také produkční silou. Celkově jde rozhodně o povedenou záležitost, Lounové angličtina sluší a je v ní uvěřitelná. Otázka, jestli bude podobně silné celé album, bude zodpovězena na přelomu jara a léta.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY