Láska, koťátka a mimozemšťani se objeví v podcastu XPLAYMIXu Space Love

19.03.2016 09:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Space Love jsou nepřehlédnutelným zjevením na tuzemské hudební scéně. Andrea Pekárková (Aka 47) a Vojta Novák (Voodoo) jsou partnery nejen uměleckými. On vystudoval produktový design, živí ho ovšem produkce hiphopových beatů pro české i zahraniční rappery. Ona je především vizuální umělkyní, členkou kolektivu Lunchmeat a autorkou působivých projekcí na koncertech Space Love. V tvorbě Space Love se snoubí futuristické beaty s delikátní prací se samply a syntezátory, v poslední době dvojice často experimentuje i se všelijak modulovaným zpěvem.

Na webu dvojice komunikuje zvláštním, ne vždycky srozumitelným jazykem plným odkazů na vesmír, ezoteriku, internetové memy, lásku, koťátka atp. Tyto online výstupy prozrazují hravý přístup dua k reflexi a interpretaci reality. Nejde ovšem o vyšinutí takříkajíc medicínského rázu, jaké známe například od Jany Kratochvílové nebo Daniela Nekonečného. Spíš se jedná o další z projevů uměleckého ducha obou členů projektu, jakousi extrapolaci jejich vnitřního světa do veřejného prostoru.

Na první jarní den se chystá vydání nové desky Space Love s názvem "Horizont události" a právě při té příležitosti vznikl podcast pro sérii XPLAYMIX hudebního sereru Xplaylist.cz. Padesátiminutový mix odráží zálibu dvojice v popových experimentech, které na sebe nejčastěji berou podobu hip-hopu, r'n'b či rapu, tu a tam ale vystrkují růžky i žánry jako darkwave, witch house a dokonce i rave. V doprovodném rozhovoru sice kapela označuje podcast za temný, spíš než o dystopickou temnotu se jedná o jakési melancholické příšeří, ve kterém je místo pro lásku, koťátka i mimozemšťany.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY