Red Bull Music Academy přivítá v Ostravě drumandbassovou legendu Makota

03.03.2016 11:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

V pátek 4. března se industriálními prostorami Provozu Hlubina rozezní nadupané beaty japonského vizionáře drumandbassu Makota. Ve stylu proslulé Red Bull Music Academy se ponese večer plný inspirace a hudebního odvazu. Poznej špičku světové elektroniky a zažij show, která u nás nemá obdoby.

V pořadí již druhá Red Bull Music Academy Club Night vypukne 4. března v Ostravě a přiveze s sebou jednoho z nejrespektovanějších drumandbassových producentů a DJů současnosti - Makota. V doprovodu své dvorní zpěvačky DEEIZM a českých i slovenských profíků promění prostory bývalého černouhelného dolu ve večer, který jen tak z hlavy nedostaneš.

Makoto Shizimu vyrostl v Tokiu, které ho odkojilo pestrým koktejlem žánrů od klasiky a jazzu, přes soul až po funk. Hudební cit má tedy v krvi, a když pak uslyšel soundtrack k filmu "Poslední císař" od Ryuichiho Sakamota, bylo vymalováno. Kariéru muzikanta začal při studiích zvukového inženýrství, kde také přičichl k tehdy profláklému drumandbassu a začal s ním divoce experimentovat. Mixoval ho s vlivy žánrů, na kterých vyrůstal, a neštítil se bořit zajeté konvence.

Asi nepřekvapí, že jeho charakteristické zlámané beaty brzy upoutaly oko legendárního LTJ Bukema. Díky němu se Makoto podepsal pod značku Good Looking Records a vystřelil vzhůru. Jeho debutové album "Human Elements" z roku 2003 se označuje za soul sedmdesátých let 21. století. Od téhož roku také spolupracuje s talentovanou zpěvačkou DEEIZM, která je vítězkou National Drum And Bass Awards a dnes i Makotovou dvorní vokalistkou.

Na svém vzestupu Makoto pracoval s takovými esy hudební branže, jako je DJ Zinc, London Elektricity nebo DJ Marky. O rozvoj muziky však neusiluje jen vlastní tvorbou, ale rovněž prostřednictvím své značky HE:Digital, která podporuje začínající japonské producenty. Za podobným účelem nyní přijíždí i do Čech pod hlavičkou Red Bull Music Academy, aby nakopl místní hudební talenty a podělil se s nimi o svůj přístup k tvorbě. Ostravská Club Night je ochutnávkou jedinečné atmosféry, která panuje na každoroční hudební Akademii. Ta se letos na podzim uskuteční v Montrealu a umožňuje desítkám mladých umělců navázat kontakt s profíky hudební branže, tvořit po jejich boku, navštěvovat workshopy a ochutnat párty velkého kalibru.

V 19:00 bude večer zahájený pokecem s Makotem, kde se dozvíš víc o jeho kreativě a získáš tipy pro svou vlastní tvorbu. Ve 20:00 pak začíná samotná show, kde ucítíš beaty japonského krále na vlastní kůži. A když tě tahle ochutnávka Akademie chytne, máš do 7. března čas podat přihlášku a usilovat o místo mezi sedmdesáti talenty, kteří se vydají do Montrealu. Přihláška je ke stažení na webu Red Bull Music Academy a čas běží.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY