Pet Shop Boys jsou v "The Pop Kids" retro a melancholičtí

27.02.2016 11:58 - Honza Balušek | foto: Pet Shop Boys

Po výborně přijaté elektronické desce "Electric" se britské duo Pet Shop Boys letos 1. dubna vrátí s dalším kouskem do jejich bohaté diskografie nazvaným "Super". Ale zatímco teaser singl "Inner Sanctum" sliboval, že nás opět čeká taneční jízda, pilotní singl "The Pop Kids" naznačuje něco jiného.

Pryč jsou asi rozsáhlé hudební plochy, které kapela použila na minulé nahrávce, "Super" bude pravděpodobně návratem k čtyřminutovým písničkám, navíc v dost retro elektronickém nádechu. Na tom by ani nebylo nic špatného, ostatně Pet Shop Boys tento zvuk pomáhali vytvořit, "The Pop Kids" ale nedisponuje žádným silným refrénem a celkově celá písnička spíše zní jako jejich klasicky povedené, ale přece jen singlové béčko. O co je novinka slabší hudebně, o to je silnější v textové části, v níž se najde určitě mnoho jejich fanoušků, kterým, ač třeba ne doslova, ale obecně, připomene jejich mládí a fascinaci skvělým popem.

I když za celou svou kariéru Pet Shop Boys dosud nenabídli tak slabý pilotní singl, stále můžeme doufat, že jejich nová deska bude i tak "Super".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY