Eric Clapton se v květnu připomene novinkou "I Still Do"

26.02.2016 11:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Květen je časem lásky, pro fanoušky Erica Claptona bude mít ale ještě jednu speciální příchuť. Dvacátý den v měsíci totiž přijde na trh novinka kytarového mága s názvem "I Still Do". 23. studiové album legendy produkoval Glyn Johns, který spolupracoval i s Bobem Dylanem, Beatles i Rolling Stones.

Svoji spolupráci zmiňovaní dva pánové oprášili po téměř čtyřiceti letech, které uplynuly od vydání alba "Slowhand". Do studia si Clapton pozval bubeníka Henryho Spinettiho, baskytaristu Davea Bronze, kytaristu Andyho Fairweather Lowa, klávesistu Paula Carracka a další hosty. Pod obalem je autorsky podepsán Peter Blake, který spolutvořil i obal "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" The Beatles.

Podle magazínu Rolling Stone patří Eric Clapton mezi nejlepší hudebníky všech dob. Je trojnásobným členem rokenrolové Síně slávy, ve vitrínce oprašuje sedmnáct cen Grammy a také je majitelem Řádu britského impéria.

Tracklist alba "I Still Do" je následující: Alabama Woman Blues, Can’t Let You Do It, I Will Be There, Spiral, Catch The Blues, Cypress Grove, Little Man, You’ve Had A Busy Day, Stones In My Passway, I Dreamed I Saw St. Augustine, I’ll Be Alright, Somebody's Knockin', I’ll Be Seeing You.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY