Bouřlivý rap od divošky Angel Haze zněl Prahou

13.02.2016 15:32 - Jaroslav Hrách | foto: facebook.com/AngelHazemusic

Do Prahy zavítala americká rapperka Angel Haze, aby představila svůj poslední mixtape "Back To The Woods". Kritici její hudbu chválí, byla nominovaná v různých hudebních anketách a v některých se jí už podařilo vyhrát. Její první koncert u nás byl ukázkou poctivého rapu.

Live: Angel Haze

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 2. února 2016

Angel Haze
© facebook.com/AngelHazemusic
Američanka Angel Haze (vlastním jménem Raykeea Roes Wilsonadstone) je představitelka ženského rapu, který ještě nestihl degradovat v rádiový pop-rap. V době svých začátků byla nadějným hudebním objevem americké hiphopové scény. S každou novou skladbou se zlepšovala a dostávala se víc do povědomí lidí. V Sound Of 2013 od BBC se umístila na třetím místě a kromě toho byla nominovaná v několika dalších anketách. Její dva roky stará studiová nahrávka "Dirty Gold" je napěchovaná silnými osobními výpověďmi, reakcemi na sociální problémy a samozřejmě i klasickými hiphopovými klišé. Na podzim minulého roku Angel Haze vypustila volně ke stažení mixtape "Back To The Woods" obsahující třináct poctivých rapových skladeb. A právě ten nám představila před týdnem v pražském Lucerna Music Baru.

Angel Haze
© facebook.com/AngelHazemusic
Na to, že koncert proběhl v úterý večer, jeho účast celkem překvapila. Mezi návštěvníky nebyli pouze typičtí hiphopeři, což je pěkná ukázka toho, že Angel Haze si umí získat fanoušky i mimo svůj žánr. Věková skupina byla o něco starší, než je zvykem u čistě českých a slovenských hiphopových koncertů u nás, ale to zas takovým překvapením nebylo.

Angel Haze měla jako support DJe, který s ní byl opravdu velmi dobře sehraný. Hned z počátku zaujal moment, kdy pustil kousek skladby "Alright" od Kendricka Lamara, který osobně považuji za jeden z nejlepších loňských singlů. Angel Haze hned samozřejmě navázala s jednou ze svých nových písní. Naživo odehrála především songy z posledního mixtapu "Back To The Woods", nezapomněla však ani na svůj největší radio-friendly hit "Battle Cry", ve kterém má na refrénu jako hosta australskou zpěvačku Siu. Největším bangerem večera byl bezesporu "Babe Ruthless", což je vážně boží skladba, u které Angel Haze zopakovala na konci ještě jednou refrén, když viděla, jak se během ní publikum dostalo do varu.

Angel Haze
© facebook.com/AngelHazemusic
Divoký rap je pro Angel typický, ale umí složit i pomalejší skladby. Jedním z takových případů je například vynikající song "Moonrise Kingdom", který naživo podala opravdu dobře. To samé by se vlastně dalo říct i o "Dark Places", který má k tomu všemu ještě celkem temnou atmosféru.

Angel Haze toho během svého vystoupení stihla hodně - rozdávala růže, v polovině koncertu vyrazila mezi fanoušky a v závěru si jich naopak pár přizvala k sobě na pódium. Rozhodně zanechalo její vystoupení lepší dojem než třeba loni Rae Sremmurd, kteří si jen odehráli své a ani se pořádně nerozloučili s obecenstvem. Zato Angel Haze s publikem umí pracovat a Lucerna Music Bar si opravdu podmanila. Můžeme jen doufat, že se k nám zase v blízké době vrátí. Aktuálně pracuje na novém materiálu a jednu novinku nám toho večera také zarapovala naživo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY