V "Ablaze" School Of Seven Bells shrnují své přátelství

28.01.2016 16:32 - Dan Hájek | foto: Clarke Tolton/Justin Hollar

Čtvrté album School Of Seven Bells nesoucí symbolický název "SVIIB" je pomalu na spadnutí, dočkáme se jej v závěru února. Alejandra Deheza jej dokončovala již osamocena, po nečekané odchodu Benjamina Curtise (prohrál boj se zákeřnou lymfoblastickou leukémií, která postihuje T-buňky imunitního systému). Deska vznikala po krátké odmlce a pomocníkem jí byl Justin Meldal-Johnsen. Ten spolupracoval již s mnoha zajímavými lidmi, v jeho výčtu najdeme například Becka, M83 nebo Nine Inch Nails. Zajímavou skutečností je informace, že na jedné z nových písní se spolupodílela i její sestra Claudia, na výsledek si však budeme muset ještě počkat.

"Ablaze" je již třetí ochutnávkou ze "SVIIB" (po "Open Your Eyes" a "On My Heart") a jedná se i o úvodní track celé nahrávky. "Byli jsme velmi šťastní a konečně jsme dosáhli úplné rovnováhy, když jsme si prošli všechno, co jsme spolu udělali," takto přibližuje vznik písně sama Alejandra a doplňuje: "Zbavili jsme se veškerých starých křivd, všech pocitů ublíženosti, všechno bylo najednou čisté, zkrátka pravé přátelství. Zasáhli jsme všechny barvy spektra. Byli jsme si tak blízcí a dosáhli jsme takové flow jako nikdy předtím."

Album "SVIIB" bude nakonec vydáno až 26. února, tedy oproti původnímu plánu o čtrnáct dní později, a bude obsahovat těchto devět kompozic: Ablaze, On My Heart, Open Your Eyes, A Thousand Times More, Elias, Signals, Music Takes Me, Confusion, This Is Our Time. Japonská edice přinese navíc již dříve vydanou skladbu "I Got Knocked Down (But I’ll Get Up)", která byla kompletně dokončena ještě Benjaminem Curtisem. "Ablaze" je hypnotizující song, na syntezátorech vystavěná oslava přátelství, v níž se střetává radost i smutek. Osm bodů tak nikterak neklame.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY