Savages v klipu k "Adore" válcují hudebně i vizuálně

09.01.2016 09:54 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Soubor dam ostrých jak břitva má těsně před vydáním svého druhého alba "Adore Life", které je ohlášeno na 22. ledna, což znamená, že je nejvyšší čas zaháčkovat posluchače. Ideálně klipem takového formátu, jakého se v režii Anderse Malmberga dočkal singl "Adore".

Zatímco předchůdce čerstvého videa stavěl čistě na intenzivní energii koncertů čtveřice Divoženek, tentokrát dostal prostor každý jednotlivý aspekt jejich modu operandi - od naprostého oddání instrumentálnímu provedení přes důraz na estetickou stránku vystupování až po niterné texty zhmotněné v uhrančivém výkonu zpěvačky Jehnny Beth. Ta se vyloženě vyžívá ve své úloze frontwoman.

Savages jsou známé svým perfekcionalistickým přístupem ke každému aspektu své tvorby a tentokrát je znovu vidět, že mají všechno podchycené do detailů. Více než jindy pak platí, že klip, podobně jako jejich tvorba samotná, usiluje o dosažení jisté umělecké roviny. Díky tomu by v podstatě z každého záběru mohla být svébytná fotka a face to face vzdávání holdu života v podání Jehnny zase obstojnou hereckou scénou. Je nemožné, aby ambiciózní postoj, jaký Savages zaujaly, zůstal nezúročen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY