Adele zatím nemá konkurenci, opět vede v rádiích i prodejích

15.01.2016 01:38 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ani první týden nového roku nepřináší mnoho změn v domácích hitparádách. V rádiích vede stále Adele s hitem "Hello". Opětovně navíc britská zpěvačka obhájila obdobné prvenství i v prodejích. Album "25" vede tuzemský žebříček již od listopadu. Konkurencí jí do příštích týdnů může být snad jen David Bowie.
Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Rádia s nástupem nového roku vrací svoje playlisty do zajetých kolejí, což znamená, že novinky jsou to poslední, čím se zaobírají. Díky tomu první desítku znovu tvoří notoricky známé songy, které se rádiovým éterem prohánějí již měsíce. První je tedy opět, zas a znova Adele a její "Hello", dvojku mají X Ambassadors, kteří si polepšili o tři políčka. Bronz berou Anna Naklab & Alle Farben & Younotus s coververzí hitu "Supergirl".

V první desítce samozřejmě ani nadále nechybí Xindl X s Mirkou Miškechovou, Slza, R.City s Adamem Levinem nebo Lost Frequencies. Alespoň malé zpestření najdeme na sedmičce díky Elle King a její úspěšné singlovce "Ex's & Oh's", která byla minulý týden ještě v druhé desítce. Potěšující je i fakt, že se v první desítce druhým týdnem drží aktuální hit Coldplay "Adventure Of A Lifetime".

A novinky? Spíše novinka - jedna a až na sedmdesátém místě. Jde o španělské elektronické seskupení Yall, které si na svůj singl "Hundred Miles" pozvalo zpěvačku Gabrielu Richardson.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. X Ambassadors - Renegades
  3. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  4. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  5. Slza - Katarze
  6. R.City feat. Adam Levine - Locked Away
  7. Elle King - Ex's & Oh's
  8. Kryštof - Ty a já
  9. Coldplay - Adventure Of A Lifetime
  10. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality

Adele - 25
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V prodejích se sice taktéž žádné velké divočiny neodehrály, alespoň se nám ale tituly na předních příčkách malinko proházely a relativní klid narušila novinka, která vtrhla rovnou do první desítky. Ale jedno po druhém…

První je tedy i nadále Adele s "25". Na druhé místo poskočil debut Barbory Polákové, který byl minulý týden třetí, a na trojce jsou Coldplay s deskou "A Head Full Of Dreams", která měla minulý týden pětku. Z dvojky na čtyřku padá Kryštof a "Srdcebeat", na pětku se propadlo duo Slza s debutem "Katarze".

Šesté místo bere tribute album Petru Hapkovi, o které se postarali Michal Horáček a Jarek Nohavica, na sedmičce je soundtrack k pohádce "Tři bratři", který si díky vánočnímu vysílání filmu v televizi polepšil o více než třicet pozic. Na osmičku poskočila Emma Drobná, jejíž debut (obsahující to nejlepší z jejích vystoupení v rámci SuperStar) startoval minulý týden na dvaadvacítce. Desáté je poslední album Iron Maiden s názvem "The Book Of Souls", které si od minula udrželo svoji pozici.

A novinky? Ta první se vklínila mezi Emmu a Iron Maiden, jde o loňský záznam z úspěšného turné "Vivaldianno: Město zrcadel", pod kterým jsou podepsání Jaroslav Svěcený a Michal Dvořák. Další novinka je dvaasedmdesátá, obstaralo ji album skupiny Debustrol "Rwanda". O tři místa horší je výběr Tracy Chapman, vydaný v listopadu minulého roku.

Předposlední novinka je na osmasedmdesátém místě v podobě nové desky kapely Khoiba s názvem "Nice Traps". Ta úplně poslední se nachází o deset míst níže, jedná se o více než deset let staré album The Prodigy "Always Outnumbered, Never Outgunned".

Top 10 - prodejnost:
  1. Adele - 25
  2. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  3. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  4. Kryštof - Srdcebeat
  5. Slza - Katarze
  6. Michal Horáček & Jarek Nohavica - Milovník žen a vetešníků
  7. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.
  8. Emma DrobnáEmma Drobná
  9. Jaroslav Svěcený & Michal Dvořák - Vivaldianno: Město zrcadel - Live 2015
  10. Iron Maiden - The Book Of Souls

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY