Adele sesadila z trůnu Xindla X, krom rádií je jedničkou i v prodejích

10.12.2015 12:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Tak jsme se konečně dočkali. Po týdnech kralování musel Xindl X odevzdat svoji korunu zpěvačce Adele, jejíž "Hello" je nově nejhranější písní v českých rádiích. Prvenství si Adele udržela i v prodejích, i druhý týden je nejprodávanější deskou v českých obchodech její třetí album "25".
Adele - Hello
© facebook interpreta
RÁDIA - Zatímco minulý týden jsem musel být v souvislosti s rádiovou IFPI skeptický, tento týden lze vnímat alespoň minimální indicie, že to s námi zas až tak zlé není. Novou jedničkou je (stejně jako v desítkách dalších zemí) zpěvačka Adele a její aktuální singl "Hello". Na dvojku nám padá Xindl X a Mirka Miškechová, na trojku naopak poskočilo spojení Anna Naklab & Alle Farben & Younotus a jejich cover hitu "Supergirl" od kapely Reamonn.

V první desítce sice zůstává i nadále pár tahounů (Robin Schulz, Lost Frequencies nebo Calvin Harris), ale pomalu ale jistě se ze zadních míst hrnou novější kousky. Ze čtrnáctky na osmičku například poskočili R. City s Adamem Levinem v songu "Locked Away" nebo Major Lazer s Ellie Goulding, jejichž společný kousek "Powerful" je nyní desátý, zatímco minulý týden okupoval pětadvacítku.

Novinek je ale stále míň, než by si naše IFPI zasloužila. Na sedmadvacítce startuje Walda Gang a filmová záležitost "Ježíšek", která láká do kina na Vánoční kameňák. Devětačtyřicítku má Karel Gott s klasikou "Jsou svátky", třiaosmdesátí jsou Mandrage s novinkou "Ona se smála". Poslední dvě novinky najdeme na devětaosmdesátce a pětadevadesátce. První má na svědomí Michal Hrůza s filmovým singlem "Padesátka", druhou kapela Coldplay s pilotním singlem nové desky, kterým je skladba "Adventure Of A Lifetime".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Adele - Hello
  2. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  3. Anna Naklab & Alle Farben & Younotus - Supergirl
  4. Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
  5. Calvin Harris & Disclipes - How Deep Is Your Love
  6. X Ambassadors - Renegades
  7. Lost Frequencies & Janieck Devy - Reality
  8. ▲ R.City - Locked Away
  9. Adam Lambert - Ghost Town
  10. Major Lazer & Ellie Goulding - Powerful

Adele - 25
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Adele dokázala obhájit svoje prvenství a její album "25" je i tento týden nejprodávanějším titulem v České republice. Druhé místo si udržela "Katarze" dua Slza a třetí i nadále patří kapele Kryštof. Na čtyřku nám poskočilo debutové album Barbora Poláková a první pětici uzavírá první novinka. Jde o oslavnou desku Petra Hapky s názvem "Miláček žen a vetešníků", za kterou stojí Jarek Nohavica a Michal Horáček. Šesté jsou "Duety" Karla Gotta, na sedmičku z pětky padá "Zlatá kolekce" Petra Hapky. Raketový skok zaznamenala kapela No Name, její album "S láskou" bylo minulý týden šestasedmdesáté, tento týden je to již osmička. Na devítku z desítky poskočil Miro Žbirka, Top 10 uzavírá v druhém týdnu Enya s albem "Dark Sky Island".

Na patnáctce najdeme další novinku, album s názvem "Amor & Pasion" má na svědomí seskupení tenorů Il Divo. Na třiadvacítce startuje v prvním týdnu trojdisková kompilace kapely Divokej Bill s logickým názvem "Platinum Collection". S blížícími se svátky bodují i vánoční výběry. Ten s názvem "50 důvodů proč mít rád Vánoce" uzmul dvaačtyřicítku. O dvě místa horší je skvělé album "Planety", na kterém najdeme písně v podání Richarda Müllera, Ondřeje Rumla, Kláry Vytiskové nebo Dana Bárty.

A Klára Vytisková podruhé, tentokrát na padesátce, kde startuje její debutová sólovka "Home". Minulý rok nás krátce před Vánoci opustil Joe Cocker, takže je logické, že v rámci nostalgie se do hitparády doslat i nový (dvoudiskový) výběr jeho hitů, který dostal název "The Life Of A Man (The Ultimate Hits 1968 - 2013)". Výběrovku vydal i Vašo Patejdl, trojalbum s názvem "To nejlepší 1984 - 2015" je dvaašedesáté.

Novinku má i kapela The Corrs, jejich comeback "White Light" je v prvním týdnu prodeje jednasedmdesátý. O tři místa horší je titul "G. F. Händel - Oratorio arias", které český operní pěvec Adam Plachetka natočil s The Czech Ensemble Baroque. Poslední novinka je až čtyřiadevadesátá a jde o výběr těch nejlepších bondovských songů s logickým názvem "Best Of James Bond O.S.T.".

Top 10 - prodejnost:
  1. Adele - 25
  2. Slza - Katarze
  3. Kryštof - Srdcebeat
  4. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  5. N Michal Horáček & Jarek Nohavica - Milovník žen a vetešníků
  6. Karel Gott - Dueta
  7. Petr Hapka - Zlatá kolekce
  8. No Name – S láskou
  9. Miro Žbirka - Miro
  10. Enya - Dark Sky Island

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY