Ostrava v plamenech přiveze polskou legendu Vader

08.12.2015 13:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Do ostravské dolní oblasti míří legendární Vader. Po Within Temptation přichází festival Ostrava v plamenech s další kapelou vysněnou fanoušky. Pořadatelé Petr Šiška a Patrik Kohut vyslyšeli přání mnoha fanoušků a doplňují program o pořádný nářez. "V podstatě od prvního ročníku nám fanoušci psali, ať zamíříme do vod extrémních metalových žánrů. Těch ohlasů bylo tak obrovské množství, že jsme se prostě neubránili," s úsměvem říkají oba promotéři.

Vader je polská deathmetalová kapela, založená v roce 1983. Založili ji společně Piotr Wiwczarek a Zbyszek Wroblewski. Jako první metalová skupina z tzv. východního bloku se prosadili ve světě a jejich demo "Morbid Reich" se stalo v roce 1990 nejprodávanějším demem v historii death metalu. Vydali celkem deset studiových alb, z nichž poslední "Tibi Et Igni" pochází z roku 2014. Zároveň patří k největším veličinám v rámci světové metalové scény a budou prvním zástupcem deathmetalové scény v historii festivalu Ostrava v plamenech.

Vstupenky na akci konající se 6. srpna 2016 jsou v prodeji za 590 korun. Cena platí pouze do vyprodání, případně do konce roku. K dostání jsou na webu www.ostravavplamenech.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY