CL s novým songem nechává pozdravovat všechny coury

05.12.2015 14:07 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Korejský pop je sám o sobě natolik oblíbený žánr (ač roky své největší slávy má zřejmě za sebou), že se občas podaří některým tamním umělcům proniknout i do zahraničích hitparád. Nejlépe se to zatím povedlo PSYovi a jeho úspěch by ráda napodobila i CL z dívčí skupiny 2NE1. Svou mezinárodní kariéru zahajuje songem "Hello Bitches" a zároveň i vypomáhá v novém hitu "Daddy" zmiňovaného rappera.

Je trochu zvláštní, že se CL se svou skvělou angličtinou uvádí songem, který je z velké většiny v korejštině. Nově uvolněná prvotina však ukazuje, že o text (a tudíž i jazyk) v tomto případě vlastně vůbec nejde. Většinu času si totiž vystačí s popěvkem "na-na-na" nebo filosofickými obraty typu "moje rty jsou mňam-mňam-mňam" a "utíkej, utíkej bum-bum-bum". Na sdělení se tady úplně nehraje. Koneckonců, písnička se jmenuje "Nazdar coury", takže se ani nelze ničemu divit. V podstatě jde jen o jakési první vykopnutí a prezentaci zpěvaččina swagu. A na tom samém pracuje i její sexy video.

Hiphopová písnička, která je však dostatečně přitažlivá i pro fanoušky popu, se ve své vizuální formě opírá především o choreografií a prvoplánový tah na nejnižší pudy. CL a její crew se totiž svíjí tak explicitně a s takovou energií, že by se video mohlo stát manuálem pro všechny moderní nevěstince. Korejská hvězda se v tomto ohledu nijak nezměnila - své dříve sebevědomé vystupování pouze o několik řádů povýšila. A je to zábava. I když nejde o žádné umění, CL ví, co dělá, a dělá to dobře. Až zapojí i více angličtiny, možná si jí všimne ještě širší publikum než nyní. A v tu chvíli se začnou přepisovat dějiny popu, protože žádnému asijskému umělci se zatím dlouhodobě v zahraničí prosadit nepodařilo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY