Adele představila "When We Were Young", další velkou baladu z nové desky

17.11.2015 20:06 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Už jen dny zbývají do vydání "25", třetí desky globálního fenoménu Adele. Zpěvačka proto přikládá pod kotlem druhou písničkou, jež má ke koupi nové kolekce nalákat další nerozhodnuté posluchače. Pokud jste však po velké baladě "Hello" čekali druhé "Rolling In The Deep", které by opět přineslo i Adelinu svižnější polohu, čekali jste marně.

"When We Were Young" je v podstatě pokračováním velesmutnění započatého v pilotním singlu. Jen možná není tolik ukřičené. Ke smůle fanoušků však skladba rozhodně nevyvolává na první poslech takové nadšení, jako kdysi spontánně způsobovalo třeba "Someone Like You". Adele však několikrát zopakovala, že právě tato píseň je jejím favoritem z nadcházejícího alba, což možná vysvětluje i její nynější vydání. Spekuluje se také, že se navíc stane druhým singlem.

Živé provedení z The Church Studios je sebejisté, citlivé, ale možná také trochu sterilní. Zkrátka se vytratilo cosi z té zranitelnosti a nejistoty, která z Adele v minulosti dělala tak nevídaný zjev na poli populární hudby. Naštěstí však britská hvězda tentokrát intonačně nezaváhala jako v případě nedávného live vystoupení s "Hello", které dokázalo, že skladba je naživo velkým soustem i pro její autorku. Jak bude znít albová verze "When You Were Young", se dozvíme už v pátek 20. listopadu, kdy se "25" podle veškerých prognóz usadí na první žebříčky hitparád a dlouho se svého místa nebude chtít vzdát.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY