"Tančíš" VyjakoMy tone v nicotné atmosféře

18.11.2015 10:31 - Dan Hájek | foto: VyjakoMy

Od vydání desky "O tmě" to letos byly tři roky, 4. listopadu tak českolipští VyjakoMy vydali své druhé album "Oni". Jedná se o koncepční nahrávku, která vychází v netradičním formátu knihy, kdy ke každé písničce byl sepsán krátký příběh; ústředním tématem se pak stala určitá placatost současné společnosti. "Přemýšleli jsme, jakou formou album vydáme. Nechtěli jsme se záměrně uvrtávat do kulatých formátů typu CD a LP, ale přitom jsme chtěli něco fyzického držet v ruce. Něco, co můžeš dát lidem po koncertě do ruky. Proto jsme se rozhodli vydat album formou povídkové knihy, která obsahuje download kód na stažení digitální verze desky," upřesňuje Dan Švarc a dodává: "Tím se to celé krásně propojilo v jeden celek, kde všechno souvisí se vším."

K obrazovému zpracování byla vybrána šestá píseň v pořadí - "Tančíš", režie se ujal Luděk Svoboda. Natáčelo se v děčínském Městském divadle a důležitým výrazovým prostředkem se stal prostor a světlo (nad nimi vládl Jan Banďurič). O spolupráci byli požádání i herci Atila Vörös a Lucie Bernátová, kteří prezentují jeho a ji - neobvyklou dvojici. Celkem minimalistický klip stojí na pocitech a náladách.

Na "Oni" hostují Tomáš Neuwerth (natáčelo se ve studiu Animan pod jeho dohledem), Kittchen a Olga Königová z Ille. VyjakoMy na desku pak nastřádali těchto devět skladeb: Anita, Strachy, Pilot, Na nádraží, Za zpěvu pistolí, Tančíš, Vlkům, Slavná, Svět 30.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY