Z Grimes se stala plnokrevná popová zpěvačka. Transformace jí vychází na plné čáře

11.11.2015 08:27 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

První tři alba kanadské velemimoňky Grimes byla silná elektronická alternativa. Písním často chyběla výrazná melodie, zpěv byl spíše další digitální linkou a v popředí vždy stály především více či méně divné beaty. Se čtvrtou deskou si však mladá hudebnice hrála velmi dlouhou dobu a výsledkem je její první stoprocentně popová nahrávka. To dokazuje i skladba "Flesh Without Blood", která na novinku upozorňuje.

Při prvním poslechu na fanoušky čeká poměrně výrazné překvapení. Claire Boucher totiž s trochou představivosti zní jako nová Taylor Swift. Kytary, jednoduchá melodie, cool beaty, méně divností. Tedy hudebně. Klip je totiž klasická ujetina, v níž se dost tančí, občas i s nožem zapíchnutým v břiše. Grimes je však naprosto přesvědčivá, svou novou (popovou) roli si užívá a ostatně i celá deska "Art Angels" ukazuje, že má i nadále v záloze nejedno překvapení.

Zda toto všechno její příznivci vydýchají, se teprve ukáže. Kritici jsou však nadšení. Album získává jednu nadšenou recenzi za druhou, za což může i různorodost, kterou kolekce nabízí. Příkladem je i druhá část klipu, velmi introvertní "Life In The Vivid Dream", v níž si Grimes na rozdíl od hlavního singlu vystačila pouze s kytarou a pár smyčkami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY