Nejlepším DJem bylo zvoleno duo Dimitri Vegas & Like Mike

17.10.2015 13:47 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Taneční hudba má nové krále. Po roce byla na základě hlasování fanoušků a pod patronací hudebního magazínu DJ Mag zveřejněna aktuální stovka nejoblíbenějších DJů. Hardwell, tedy minulý vítěz, svoji pozici neuhájil.

I letos se v polovině října sjeli do Amsterdamu všichni, kteří v taneční hudbě něco zajímají. Konference pojmenovaná ADE aka Amsterdam Dance Event není ale jen o pracovních jednáních, domlouvání nových hudebních projektů a představování nové muziky, ale jeho součástí je několik let i vyhlášení prestižní ankety DJ MAG 100. Celé léto mohli milióny fanoušků z celého světa hlasovat pro pět svých oblíbenců, následně se více než měsíc hlasy sečítaly a v pátek 16. října byl během velkého eventu zveřejněn výsledek.

Holanďan Hardwell, který se stal vítězem předchozích dvou ročníků, spadl na druhé místo. To znamená, že králem mezi DJi je někdo jiný - konkrétně jde o belgicko-řecké duo Dimitri Vegas & Like Mike, jehož popularita rostla díky skvělým živým setům raketovou rychlostí již posledních pár let. Třetí místo získal Martin Garrix, který byl minule čtvrtý. Své místo si vyměnil s Arminem van Buurenem, který první příčku této ankety vyhrál v minulosti již čtyřikrát za sebou. První pětici pak uzavírá nesmrtelný Tiesto.

V první desítce najdeme ještě Davida Guettu, Aviciiho, Afrojacka, Skrillexe a Steva Aokiho. Samozřejmě i letos se mezi první stovku protlačilo několik nováčků, celkem jich bylo dvacet. Nejvýše to dotáhl indicko-americký producent KSHMR (zároveň polovina dua The Cataracs), mezi novými DJi a tanečními projekty najdeme ale i Robina Schulze, Marla, Bassjackers, Shogun nebo JACK Ü, tedy společný projekt Dipla a Skrillexe, kteří jsou tak v první stovce zastoupeni hned dvakrát.

Kompletní výsledky najdete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY