Dvě různé vzpomínky na Melanii Thornton

06.08.2002 05:00 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Mladá zpěvačka skupiny La Bouche, která se v předloňském roce vydala poměrně úspěšně na sólovou dráhu, zahynula loni při leteckém neštěstí. Albová kolekce "The Best Of La Bouche feat. Melanie Thornton" má být vzpomínkou na působení této nadějné umělkyně. Je to ovšem vzpomínka lehce nesourodá.
4/10

La Bouche feat. Melanie Thornton - The Best Of

Skladby: Sweet Dreams, Be My Lover, In Your Life, Love How You Love Me, Making Oooh Oooh (Talking About Love), Take Me 2 Heaven 2 Night, Falling In Love, Say You´ll Be Mine, Bolingo, Unexpected Lovers, A Moment Of Love, Heartbeat, Shoo Bee Do Bee Do, Where Do You Go, Do You Still Need Me, Forget Me Nots, SOS, Whenever You Want, No Tears, You Won't Forget Me
Celkový čas: 73:22
Vydavatel: BMG
Zpráva o smrti talentované zpěvačky Melanie Thornton šokovala nejen fanoušky, přátele a kolegy, ale také hudebního vydavatele, který hodlal do sólové kariéry mladé hvězdičky investovat nemalý peníz. První a zároveň také poslední album nazvané "Ready To Fly" bylo velkým příslibem do budoucna, neboť s sebou přineslo jednoznačné a inteligentní popové hity, k jejichž poslechu není třeba posluchače dvakrát přemlouvat. Na trhu se tak nyní objevuje sumarizační cédéčko nazvané "The Best Of La Bouche feat. Melanie Thornton", shrnující kariéru Melanie od jejího působení ve sdružení La Bouche až po zmiňovaný sólový počin.

Poslouchání, které album nabízí, má dvě tváře. Jednu vtíravě komerční a druhou pohodově popovou. Není třeba zdůrazňovat, co z toho je lepší. Marná sláva - skupina La Bouche toho do zlaté pokladnice taneční muziky příliš neuložila. Prvoplánovité hity jako "Sweet Dreams", "Be My Lover" a podobné už skončily v propadlišti dějin a jen těžko se s nimi někde setkáme. Situaci se snažili tvůrci kompilace okořenit hromadou nikdy nevydaných songů, ale žádný z nich nedosahuje takové úrovně, aby mělo smysl o tom psát. Druhou část alba doplněného multimediální stopou obsahující videoklip k písni "Sweet Dreams" tvoří nahrávky sólové kariéry Melanie Thornton. Zastupují je tituly "Love How You Love Me", "Making Oooh Oooh" (Talking About Love)", "Heartbeat" a "No Tears".

O poslouchání "The Best Of La Bouche feat. Melanie Thornton" se toho moc napsat nedá. Veškerý zvuk linoucí se z reproduktorů lze schovat do jediné věty zmíněné již v úvodu - vzpomínka na Melanii Thornton je lehce nesourodá a sumarizace označená jako "Best Of" víceméně zbytečná. Nicotu nevyhnala ani spolupráce s Frankem Farianem, nebo předělávka letité skladby "Where Do You Go", jíž vměstnání do kolovrátkové šablony tvorby La Bouche spíš ublížilo. Dvacet songů jako doklad existence zpěvačky s velkým talentem asi trochu zklame, ale přátelé, blízcí, ani fanoušci určitě nezapomenou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY