Viet Cong mají dost vysvětlování svého názvu, a proto ho mění

21.09.2015 13:36 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Post-punkeři Viet Cong, kteří se letos uvedli brilantním eponymním debutem a nedávno se zastavili v Praze, už v minulosti mockrát připustili, že si nevybrali zrovna nejšťastnější název kapely. Vznikl naprosto spontánně jako asociace odvozená od typického stylu hry frontmana Matta Flegela. A jelikož si skupina v té době nemohla dovolit déle fungovat jako bezejmenná, nápadu se chytla. Zdál se jí dobře zapamatovatelný a přiměřeně důrazný.

I když název Viet Cong není žádnou cílenou provokací, mnohým bohužel nepřipadá stejně nevinný jako skupině, a tak pánové museli čím dál častěji vysvětlovat, co odkazem na válečný konflikt ve Vietnamu zamýšleli. Matt Flegel přiznal, že v době přijetí kontroverzního jména neznal veškerá fakta, která se k němu pojí, a tak si neuvědomoval, kolik bolesti a pohoršení jeho používání může způsobit. Právě z tohoto důvodu se formace po třech letech existence rozhodla přikročit k přejmenování.

Kapela v souvislosti s opuštěním původního jména vydala oficiální prohlášení, ve kterém se omlouvá a vše uvádí na pravou míru. Jak se bude nazývat v budoucnu, však zatím nemá jasno a fanoušci se budou muset nechat překvapit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY