S "Plastic" jdou New Order konečně do tanečna

19.09.2015 18:28 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Do vydání desáté řadovky (pokud započítáme i dva roky starou, drobet výškrabkovou desku "Lost Sirens") New Order "Music Complete" zbývá necelý týden a skupina dění okolo sebe umocňuje vypuštěním druhého tracku "Plastic". Pokud první ochutnávka "Restless" spíše odkazovala na původní a klasický zvuk této formace, pak "Plastic" splňuje ono tvrzení, že se bude jednat o tanečnější album (jak naznačovaly první ohlášené detaily o novince).

"Platic" skvěle šlape - udané tempo žene povedenou melodickou linii a kytarové vybrnkávačky, které jsou sice lehce v pozadí, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Během prvních poslechů si možná někteří snadno vybaví bokovku The Other Two (projekt klávesistky Gillian Gilbert a bubeníka Stephena Morrise, který vydal jen dvě desky, jmenovitě "The Other Two & You" a "Super Highways") a inspirací mohl být i sound posledních Pet Shop Boys na "Electric".

Na závěr jen připomeňme, že "Music Complete" vyjde v pátek 25. září (ti, co mají v hledáčku sběratelský vinylový box, si na jeho fyzické doručení budou muset dle aktuálních informací počkat do první poloviny listopadu) a New Order pro něj přichystali tuto jedenáctku skladeb: Restless, Singularity, Plastic, Tutti Frutti, People On The High Line, Stray Dog, Academic, Nothing But A Fool, Unlearn This Hatred, The Game, Superheated.

Samotná písnička "Plastic" funguje výtečně, osm bodů z deseti je na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY