Nové desky pro 39. týden

27.09.2015 11:46 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Konec září se ponese v trošku elektronickém duchu, který obstarávají skotští CHVRCHES, německý Robin Schulz, britští Disclosure nebo Kanaďanka Peaches. Rockem to budou vyvažovat Stereophonics, jazzem John Scofield a za pomoci country Don Henley. Těšit se můžete i na dávku vinylů od Queen. Z Japonska k nám navíc míří počiny dvou kapel One Ok Rock a Crossfaith a pro klasiky máme živák Joea Bonamassy.
Pokud se v pondělí 28. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

CHVRCHES - Every Open Eye (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synthpop / electropop

CHVRCHES - Every Open Eye
Skotská trojice CHVRCHES zaujala české a vlastně i evropské publikum jako předskokani Depeche Mode a následně si vedla výborně i debutem "The Bones Of What You Believe", které zasáhlo s různými výsledky do hitparád po celém světě. Nyní, prakticky přesně dva roky od vydání prvotiny se Lauren Mayberry a spol. vrací s druhou deskou, kterou nazvali "Every Open Eye". Pro ní připravili a nahráli celkem jedenáct skladeb v případě standardní verze a o tři více v případě deluxe edice. Po světě, přesněji v Japonsku, pro americký Target, nebo německý Amazon, rozšířili album ještě o něco více. Právě poslední jmenovaný e-shop nabízí i ukázky z desky. Pokud máte zájem o celé písničky, pak stačí navštívit VEVO kapely, kde najdete mimo jiné i videoklipy k prvním třem singlům. Jak už je u CHVRCHES zvykem, desku seženete i na vinylu.


Stereophonics - Keep The Village Alive (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie rock

Stereophonics - Keep The Village Alive
S dvoutýdenním zpožděním u nás konečně vychází deváté album velšských Stereophonics, které dostalo název "Keep The Village Alive". Oproti předchůdci netrvala jeho příprava ani příliš dlouhou, což je dáno tím, že novinka je zároveň druhou částí trilogie, kterou odstartoval předchůdce "Graffiti On The Train". Nebude tedy žádným překvapením, že desku opět produkoval lídr kapely Kelly Jones a Jim Lowe. Jedna změna se ovšem mezitím v kapele odehrála - na postu bubeníka se poprvé objevil Jamie Morrison. V celkem deseti písničkách, které v deluxe edici rozšíří dalších šest songů, zkouší formace opět něco nového. První reakce hovoří o inspiracích v kapelách jako Cult, Stone Roses, Coldplay, nebo U2 či třeba ve stylech jako barokní pop a neo-disco. Zda to bylo ve výsledu ku prospěchu, či nikoli, to se již kritici tolik neshodují. Nicméně vy si můžete udělat obrázek sami, třeba poslechem ukázek na stránkách Amazonu.


Don Henley - Cass County (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country rock / rock

Don Henley - Cass County
Jeden z nejúspěšnějších bubeníků všech dob Don Henley se nějaký čas své sólové kariéře příliš nevěnoval. Vyjma svých vlastních koncertů, se především realizoval se svoji domovskou kapelou Eagles, která před osmi roky vydala velké comebackové album "Long Road Out Of Heaven" a vyjela na několik světových turné, včetně toho posledního v roce 2013. Po něm ovšem uzrál čas na návrat do studia, a tak patnáct let po "Inside Job" je tu konečně novinka "Cass County", která dlouhé čekání fanouškům vynahradí jednak dvanácti písničkami a také několika hosty. Mezi těmi hlavními naleznete hned v úvodní písničce duo Miranda Lambert - Mick Jagger a dále Martinu McBride, Dolly Parton a Merle Haggarda. Bez zajímavosti pak ale nejsou ani další interpreti, kteří stojí o něco více v pozadí. K těm patří třeba Vince Gill, Lee Ann Womack, Alison Krauss, Trisha Yearwood, Ashley Monroe, Lucinda Williams, Michelle Branch či Emily Robison a Martie Maguire z Dixie Chicks. Sám Henley představuje "Cass County" v traileru na YouTube.com a pokud si chcete udělat lepší obrázek třeba i o čtyři písničky bohatší deluxe edici, stačí navštívit Supraphonline.


Rammstein - Rammstein In Amerika (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální metal

Rammstein - Rammstein In Amerika
Okolo Rammstein je v poslední době pořádně rušno, a to nejen z důvodu dalších aktivit frontmana Tilla Lindemanna. K fanouškům nyní totiž míří doposud nejrozsáhlejší dokument o této německé kapele s názvem "Rammstein in Amerika". Bude k dostání na DVD a Blu-ray a kromě dokumentu se můžete těšit i na záznam pět let starého koncertu z Madison Square Garden s titulem "Live from Madison Square Garden" a stopáží přesahující sto minut. Své místo zde našel i zhruba dvacetiminutový dokument o natáčení šesté studiovky formace "Liebe Ist Für Alle Da". V jejich domovské zemi bude tato událost propojena s uvedením dokumentu a koncertu v kinech. I když bude rozsáhlý a více než dvouhodinový dokument promítat na čtyřiatřicet vybraných sálů ve třiceti německých městech, největší promo se chystá v Berlíně. Tam proběhla 24. září plánována autogramiáda a setkání s fanoušky společně s předprodejem hudebních nosičů. Trailer najdete tady.


Robin Schulz - Sugar (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční hudba / deep house

Robin Schulz - Sugar (album cover)
Německý DJ Robin Schulz už svým loňským debutem "Prayer" zaznamenal velmi slušný úspěch, když bodoval na obou březích Atlantiku. U jeho druhé desky "Sugar" se ovšem dá předpokládat, že bude ještě o něco úspěšnější zvlášť potom, jak dobře si vedly první dva singly "Headlights" a titulní písnička alba. V tom prvním se o vokály postarala americká zpěvačka Ilsey a v tom druhém přispěl kanadský muzikant Francesco Yates. Tím pochopitelně výčet hostů zdaleka nekončí. V celkem patnácti písničkách si dále zahostovali Akon, Disciples, Judge, M-22, Moguai, Graham Candy, Princess Chelsea nebo třeba Moby. Videoklipy k zmíněným singlům umístil Robin Schulz na svůj YouTube.com profil.


Tip týdne

Post Office - The Marylebone Greenwave (Minority Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

Post Office - The Marylebone Greenwave
Pod názvem Post Office se skrývá duo Eddie Stevens a Daniel Darriba, které natáčelo svůj dlouho očekávaný debut "The Marylebone Greenwave" s několika vydatnými přestávkami. Nahrávka ale konečně dostala svou finální podobu a na pulty míří hned v několika verzích - na 2LP, CD a jako digitální download. Natáčelo se hned v několika studiích (R.M.S. (Fulham), Metropolis (Chiswick) a Plankton HQ (Kensal Town) a do její finalizace nadvakrát zasáhla práce na kompletu "Moruša: Biela" a "Moruša: Čierna" Jany Kirschner, zejména s druhou, potemnělou částí má styčné experimentální plochy. Svůj název dostalo CD po londýnském mýtu The Marylebone Greenwave, kdy se taxikáři snaží projet úsek z King's Cross k nadjezdu v Marylebone na jeden zátah, bez jediného zastavení na červenou. Prý to je i podle policistů možné, nikdo to však zatím nedokázal oficiálně prokázat a často je tato snaha cílem rozličných sázek. Samotné album je zároveň koncepčním, pojednává o životním cyklu, zahrnujícím důležité momenty od narození po závěrečnou epizodu v podobě smrti. Ukázky najdete tady.


John Scofield - Past Present (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / soul jazz

John Scofield - Past Present
Americký jazzový kytarista John Scofield ještě loni po Evropě včetně Česka koncertoval společně s Medeski, Martin & Wood a letos se už představuje opět jako člen zcela jiné formace. Pro svoji novou desku "Past Present" totiž svolal dohromady kapelu, respektive několik jejích členů, se kterými vystupoval a nahrával v devadesátých letech. K jeho soul jazzu se tak opět přidal saxofonista Joe Lovano, bubeník Bill Stewart a basista Larry Grenadier, který nahradil Dennise Irwina, respektive Marca Johnsona. Společnými silami natočili celkem devět skladeb, kde se k jazzu a soulu přidávají ještě další styly jako blues, country, americana a rhytm & blues. Jejich ukázky vám nabízí Supraphonline.


TesseracT - Polaris (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

TesseracT - Polaris
Pokud vám britská progresivně metalová formace TesseracT doposud unikala, nyní máte jedinečnou příležitost to napravit. Ostrovní kapela vydává své třetí studiové album, jež dostalo do vínku název "Polaris". Kolekce devíti nových písní přesahuje pětačtyřicet minut a opět na nich pracoval zpěvák Daniel Tompkins, který se sice naplno věnuje své formaci Skyharbor, ale souhlasil se spoluprací a do kapely se tak vrátil po tříleté pauze. Do rádií dorazil jako první singl song "Messenger", který najdete společně s dalšími albovými novinkami k poslechu na YouTube.com.


V krátkosti - reedice na vinylu

V tomto týdnu vychází hned několik velmi zajímavých reedic na vinylech.

  • V první řadě to bude kompletní diskografie legendárních Queen. Na černých deskách vyjde patnáct alb od prvního "Queen" až po poslední "Made In Heaven". K dispozici budou jak jednotlivě pro ty, kteří už nějaké LP kapely vlastní, nebo všechny komplet pod titulem "Queen: The Studio Collection". Zdrojem pro letošní vinylové vydání byly mastery pásek s původními nahrávkami, o které se v londýnských studiích Abbey Road postaral uznávaný americký zvukový inženýr Bob Ludwig.
  • Dalším umělcem, který se ve velkém dostane na vinyl, je Bob Marley a jeho The Wailers. U příležitosti nedožitých sedmdesátých narozenin této legendy reggae vyjdou jeho nahrávky natočené pro vydavatelství Island Records. Všech jedenáct desek najdete stejně jako v případě Queen odděleně, nebo v kompletu "The Complete Island Recordings Vinyl Box Set". K dispozici bude i striktně limitovaná sběratelská edice.
  • Posledním, koho bychom v souvislosti s vinyly rádi zmínili, je Sylvain Chauveau. V jeho případě se dostane do vašich gramofonů album "Down To The Bone" z roku 2005 a dva roky mladší "Un Autre Décembre". Zanedlouho tyto dvě reedice doplní ještě novinka "How To Live In Small Spaces".


Disclosure - Caracal (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: house / UK garage / r'n'b

Disclosure - Caracal
Dva roky po vydání debutu "Settle" se vrací s jeho pokračováním britské bratrské duo Disclosure. Dostalo název "Caracal" a jak je hvězdné jejich portfolio remixových spoluprací, podobně hvězdný je i seznam hostů, které si pro nahrávání pozvali. Spolupráci jim oplatila Lorde a k ní pak přibyli ještě jazzový zpěvák Gregory Porter, Sam Smith, Kwabs, aktuálně velmi úspěšný The Weeknd, Miguel, neo-soulové duo Lion Babe a méně známí Jordan Rakei a Nao. Deluxe edice pak přihodí ještě nejen tři další písničky, ale i Brendana Reillyho. Už složení hostů napoví, že se mezi house, UK garage tentokrát přimotá řada dalších stylů. Několik videoklipů sdílí duo na svém VEVU, ostatní písničky v krátkých ukázkách uslyšíte na Supraphonline.


Building 429 - Unashamed (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Building 429 - Unashamed
Formace Building 429 netřeba příliš představovat. Kapela, která má za sebou už i nominaci na Grammy a vydává dlouho očekávané album "Unashamed". V rádiích se už docela dobře zabydlela skladba "Impossible", která si během velice krátké chvíle získala srdce posluchačů. Za novinkovou deskou stojí silný tým producentů a sám hlavní zpěvák formace a kytarista Jason Roy prozradil, že se nyní "snažili najít co nejpřímější cestu k posluchači skrz upřímný přístup a transparentní projev". Nutno dodat, že projev kapely je úzce spjat s křesťanskými hodnotami a vírou. Jednu z deseti nových písní "Impossible" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Kendrick Scott Oracle - We Are The Drum (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Kendrick Scott Oracle - We Are The Drum
Don Henley není jediným bubeníkem a John Scofield jediným jazzmanem, kteří tento týden vydávají nová alba. Svoji první nahrávku pro slavný label Blue Note představí americký jazzový bubeník Kendrick Scott ve spolupráci se svojí skupinou Oracle, do níž dále patří saxofonista John Ellis, klavírista Taylor Eigsti, kytarista Mike Moreno a basista Joe Sanders. Celkem čtvrtá deska v pořadí dostala příznačný název "We Are The Drum" a Scott na ní vzdává hold Milesu Davisovi, Charlesovi Lloydovi, Miltonoi Nascimentovi nebo třeba Maye Angelou, jejíž povídku na desce zhudebnil. Mezi jedenácti instrumentálními kompozicemi najdete i jednu zpívanou píseň, kde se o vokál postarala Lizz Wright. Ukázky z "We Are The Drums" jsou k dispozici na Supraphonline.


Crossfaith - Xeno (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Crossfaith - Xeno
Na hudebním trhu se stále více začínají prosazovat japonské kapely. Jednou z nich je i rocková formace Crossfaith, která vydává novinku "Xeno". Jak stojí v oficiálním tiskovém prohlášené, nahrávka přináší příběh o naději, prohře, láske, zradě a smrti. Vše je při tom umě propojeno a posluchačům nabízí skvělý únik z reality. Produkci desky obstaral Josh Wilbur, který pomohl také Avenged Sevenfold, Lamb Of God nebo Hatebreed. Na CD se objevili také dva hosté - Caleb Shomo z Beartooth a Benji Webbe ze Skindred. Ze dvanácti nových písní si můžete poslechnout titulní "Xeno", kterou najdete na YouTube.com.


Alan Silvestri - The Walk (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Alan Silvestri - The Walk (soundtrack)
Začátkem listopadu vstoupí do našich kin nový snímek Roberta Zemeckise "The Walk", který u nás poběží pod názvem "Muž na laně". Vypráví skutečný příběh provazochodce, který se rozhodl překonat prostor mezi dvěma věžemi Světového obchodního centra v New Yorku. Jak je u Zemeckise zvykem, hudbu mu k tomuto filmu složil Alan Silvestri a jeho patnáct kompozic zaplnilo i stejnojmenný soundtrack. Něco málo z něj zaslechnete i na webu filmu.


Joe Bonamassa - Radio City Music Hall (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Joe Bonamassa - Radio City Music Hall
V lednu letošního roku odehrál Joe Bonamassa dvojici zcela vyprodaných koncertů v Radio City Music Hall. ikonické vystoupení, které splnilo sny fanouškům i samotnému umělci, se nyní objeví i na pultech obchodů jako nadupaný živák "Radio City Music Hall". K dostání bude ve dvou verzích - jako set CD/DVD a CD / Blu-ray. Fanoušci se mohou těšit na pětasedmdesát minut hudby, dvě zcela nové písně, devítku doposud nevydaných živých skladeb, více než dvě a půl hodiny živé show a speciální pětačtyřicetiminutový zákulisní materiál. Sběratelé jistě ocení čtyřiceti stránkovou publikaci. Hned několik ukázek z vydatného živáku najdete na odkaz ven.


Peaches - RUB (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electroclash / electropunk

Peaches - RUB
Kanadská umělkyně trvale žijící v německém Berlíně Merrill Beth Nisker, kterou bude většina znát pod jejím pseudonymem Peaches, si po posledním albu z roku 2009 "I Feel Cream" vzala tvůrčí pauzu. Sice koncertovala, představila svoji vlastní verzi Jesus Christ Superstar, ale nové desky se dočkali její fanoušci až nyní. Ta dostala název "RUB" a vznikala losangeleském garážovém studiu za asistence její dlouholetého spolupracovníka Vice Coolera. Výsledkem je celkem jedenáct písniček v electropunkovém stylu, které se opět nenechávají svazovat jakýmikoli konvencemi. O tom koneckonců vypovídají názvy některých z nich jako třeba "Dick In Air", "Vaginoplasty", nebo "Dumb Fuck". I tak do nich přilákala i tři hosty, kterými jsou Američanka Kim Gordon, německá zpěvačka Simonne Jones a Kanaďanka Fiest. Prakticky celé "RUB" už Peaches sdílí na svém webu.


One Ok Rock - 35Xxxv (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme žánr: punk rock

One Ok Rock - 35Xxxv
Kromě Crossfaith k nám z Japonska míří novinka další hudební formace One Ok Rock. Kapela vydává své sedmé studiové album "35xxxv" a současně se jedná o jejich první album vydávané v mezinárodním měřítku. Osazenstvo formace si tak splnilo velký sen vydat album zejména v Americe. Nahrávka obsahuje třináct skladeb včetně "Paper Planes", ve kterém si zahostoval Kellin Quinn ze Sleeping With Sirens. Nahrávka byla v předprodeji k dostání také s DVD s akustickým záznamem vystoupení. Jestli má deska šanci uspět i na našem trhu, posuďte sami poslechem streamu alba na stránkách altpress.com.


Thibault Cauvin - Thibault Cauvin (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / pop rock

Thibault Cauvin - Thibault Cauvin
Francouz Thibault Cauvin je označován za jednoho z nejtalentovanějších kytaristů klasické hudby na světě a díky tomu koncertuje v těch nejprestižnějších sálech v New Yorku, Šanghaji, Moskvě, Londýně, Hong Kongu, Paříži, či Mnichově. Jeho aktuální eponymní novinka přináší hned dvě CD, kam zařadil svoje interpretace různých autorů, jako jsou J.S. Bach, F. Schubert, E. Satie, J. Rodrigo, H. Villa-Lobos, A. Piazzolla, L. Brouwer, M. De Falla, J.K. Mertz, A. Barrios, S. Assad, F. Tarrega, G. Sanz, nebo Ph. Cauvin. Ukázky z desky nabídne například francouzský Amazon.com.


Dále vychází:

Alfahanne - Blod Held Alfa (Mystic Production)
Andy Bell - Variance (The Torsten The Bareback Saint Remixes) (Bertus)
Bad Company - Rock 'N' Roll Fantasy (The Very Best Of Bad Company) (Warner Music)
Billy Cobham - Aretha Franklin - The Atlantic Years (1973-1978) (Warner Music)
Black Dahlia Murder - Abysmal (Mystic Production)
Broken Flesh - Broken Flesh (Mystic Production)
Bruce Springsteen - Acoustic Radio 1973 (bootleg) (Bertus)
Bruce Springsteen - The Darkness Tour 1978 (bootleg) (Bertus)
Capella De La Torre - Ciaconna (Sony Music)
Dead Weather - Dodge And Burn (Warner Music)
Destiny's Child - Original Album Classics (Sony Music)
Diana Krall - Wallflower - The Complete Sessions (Deluxe) (Universal)
Earl Wild - Earl Wild - The Complete Rca Album Collection (Sony Music)
Eisregen - Marschmusik (Mystic Production)
Eisregen - Marschmusik (Mystic Production)
Fatboy Slim - The Fatboy Slim Collection (Bertus)
Gloryhammer - Space 1992 (Rise Of The Chaos Wizards) (Mystic Production)
Gloryhammer - Space 1992 (Rise Of The Chaos Wizards) (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Graveyard - Innocence & Decadence (Mystic Production)
Herb Alpert - Come Fly With Me (Warner Music)
Huntress - Static (Mystic Production)
Ibrahim Maalouf - Kalthoum (Universal)
Jan Vyčítal - Píseň tuláka (Universal)
Kill Ritual - Karma Machine (Mystic Production)
Man The Machetes - Av Nag (Mystic Production)
One Machine - The Final Cull (Mystic Production)
Ozone - Self Defence (Bertus)
Product Of Hate - Buried In Violence (Mystic Production)
Quiet Riot - Original Album Classics (Sony Music)
Ritual Killer - Exterminance (Mystic Production)
Různí - Monster High: Boo York... (Universal)
Různí - Nej televizní hity (Universal)
Různí - Taneční liga 173 (Universal)
Silversun Pickups - Better Nature (Warner Music)
The Arcane Order - Cult Of None (Mystic Production)
Tsjuder - Antiliv (Mystic Production)
Tsjuder - Antiliv (Fan Box) (Mystic Production)
Witchsorrow - No Light, Only Fire (Mystic Production)
Wolfmother - Wolfmother/Deluxe (Universal)

Vychází na vinylu:
Black Dahlia Murder - Abysmal (Mystic Production)
Disclosure - Caracal (Universal)
Graveyard - Innocence & Decadence (Mystic Production)
Chvrches - Every Open Eye (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Babylon By Bus (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Burnin' (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Catch A Fire (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Confrontation (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Exodus (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Kaya (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Live! (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Natty Dread (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Rastaman Vibration (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Survival (Universal)
Bob Marley & The Wailers - Uprising (Universal)
Miguel - Wildheart (Deluxe Version) (Sony Music)
My Dying Bride - Feel The Misery (Mystic Production)
Placebo - Without You I'M Nothing (Universal)
Placebo - Without You I’M Nothing / Yellow Vinyl Limited (Universal)
Queen - A Day At The Races (Universal)
Queen - A Kind Of Magic (Universal)
Queen - A Night At The Opera (Universal)
Queen - Complete Studio Album (Universal)
Queen - Flash Gordon (Universal)
Queen - Hot Space (Universal)
Queen - Innuendo (Universal)
Queen - Jazz (Universal)
Queen - Made In Heaven (Universal)
Queen - News Of The World (Universal)
Queen - Queen (Universal)
Queen - Queen Ii (Universal)
Queen - Sheer Heart Attack (Universal)
Queen - The Game (Universal)
Queen - The Miracle (Universal)
Queen - The Works (Universal)
Ritual Killer - Exterminance (Mystic Production)
Rush - Exit...Stage Left (Universal)
Stan Getz/Gilberto A - Getz/Gilberto (Universal)
Stereophonics - Keep The Village Alive (Warner Music)
Sylvain Chauveau - Un Autre Décembre (Minority Records)
Tesseract - Polaris (Mystic Production)
Tsjuder - Antiliv (Mystic Production)

Reedice:
Blue Oyster Cult - I Love The Night: The Ultimate Blue Oyster Cult Collection (Sony Music)
David Bowie - Five Years (1969-1973) (Warner Music)
Elán - Hodina nehy (Warner Music)
Jefferson Airplane - White Rabbit: The Ultimate Jefferson Airplane Collection (Sony Music)
Johnny Mathis - The Singles (Sony Music)
Otis Redding - Otis Blue (Otis Redding Sings Soul) (Collector's Edition) (Warner Music)
Různí - 30 Stars: Christmas (Sony Music)
Různí - The Classic Christmas Pop Album (Sony Music)
Toto - Hold The Line: The Ultimate Toto Collection (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY