Video pro "I Broadcast" nechali Blur na fanoušcích

09.09.2015 08:02 - Dan Hájek | foto: archiv kapely Blur

Damon Albarn slibuje nové nahrávky svých bokovek Gorillaz a The Good, The Bad & The Queen, první zmíněná zdá se přijde na pořad dne mnohem dříve. V současnosti jej však stále ještě čekají aktivity s domovskými Blur, včetně chystaného jihoamerického tour (říjen tohoto roku). A zatím ani nestihl vychladnout zájem o jejich dubnovou desku "The Magic Whip", kterou muzikanti nyní podporují novým klipem k songu "I Broadcast".

Práci na tomto klipu si ale drobet ulehčili, neb už v květnu požádali své fanoušky, aby jim poslali krátká videa a animace - vše, co je napadne v souvislostech s vizuální formou alba nebo samotnými Blur. Sesbíraný materiál posléze uchopil režisér Tony Hung a střihač Jackson Ducasse, výsledkem je pak pestrá směsice všeho možného - drobet v duchu chování japonských turistů, kteří si vyfotí kdejakou blbinu, na kterou natrefí na svých cestách nejenom po Evropě.

Blur se v úsměvné směsici jen sem tam mihnou, "I Broadcast" však neztratilo žádný punc této zavedené značky a v určitých momentech se i fans trefili do point v textu písničky. Není to tolik originální nápad, ale na sedmičku ještě stačí, však posuďte sami...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY