The Weeknd má zpět americké singlové prvenství, albům vévodí Disturbed

02.09.2015 23:33 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Týden před vydáním celé desky se Weekndovi podařilo opět uzmout americké singlové zlato s "Can't Feel My Face". Do první desítky se dostali R. City s Adamem Levinem. Na jedničce mezi alby debutovali Disturbed s "Immortalized", níže odstartovali Kip Moore, Rob Thomas či Bon Jovi.
The Weeknd - Can't Feel My Face
© facebook interpreta
SINGLY - OMI má za sebou hořkosladský týden. Zatímco spadl ze zlaté pozice Hot 100, v hodnocení celého léta v předposledním týdnu předehnal "See You Again" a tak se nakonec "Cheerleader" stane skladbou léta, tedy výhercem kumulativního tříměsíčního skóre v Songs Of The Summer.

Králem podzimu se ale už určitě stanou jiné skladby. Pokud to nebude v tomto týdnu debutující singly Taylor Swift a Justina Biebera, může to být The Weeknd, který shodou okolností loni vypustil singl "King Of The Fall". Dominanci v podzimních měsících mu letos může zajistit "Can't Feel My Face", který nyní tedy tráví druhý týden na špici.

Podařilo se mu to díky 150 milionům impresí v rádiích, 77 tisícům downloadů a 13,6 milionům streamům. Suma downloadů je výrazně nižší než odvykle, protože se od ní odečetly předprodejová doplnění na celé album v iTunes (funkce "Complete My Album", která odečte ceny předem nakoupených singlů) ve čtvrteční půlnoc, což ale neovlivňuje celkové pořadí. Vedle "Face" uspělo i "The Hills", posunulo se na čtyřku jako Radio a Digital Gainer.

Bronz obhájil Silentó, když "Watch Me" přibyla třetina streamů, měl jich přes 22 milionů. Na pětků vkůli Weekndovi spadlo "Lean On", sedmým týden vedoucí "Hot Dance/Electronic Songs" žebříček. To Demi Lovato zase nově vede klubový "Dance Club Songs", na což ji stačilo jen pět týdnů.

A zatímco Selena Gomez se z šestky nepohla, Fetty Wap si s "679" polepšil a spolu s R. City zapříčínil pád Rachel Platten. Duo bratrů z Panenských ostrovů Rock City už má za sebou songwriting pro hvězdy jako Rihanna nebo Miley Cyrus, s vlastní tvorbou ale uspěli až nyní. Singl s Adamem Levinem "Locked Away" můžete slyšet i z českých rádií. Videoklip má čerstvý.

One Direction se po debutu videa s "Drag Me Down" zatím znovu do Top 10 nedostali, ve čtvrtém týdnu skončili čtrnáctí. Uvidíme, jestli vystoupají výše než byl debutový bronz. Nejvyšší novinku měla Carrie Underwood, "Smoke Break" debutoval na 43. příčce. V poslední desítce odstartoval překombinovaný singl Macklemorea & Ryana Lewise "Downtown".

Jak čekáte, že ovlivní žebříček MTV VMAs? V Top 10 bude mela mezi Weekndem, Bieberem, Swift a Macklemorem.

    Top 10 - singly:
  1. The Weeknd - Can't Feel My Face
  2. OMI - Cheerleader
  3. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  4. The Weeknd - The Hills
  5. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  6. Selena Gomez feat. A$AP Rocky - Good For You
  7. Fetty Wap feat. Remy Boyz - 679
  8. R. City feat. Adam Levine - Locked Away
  9. Fetty Wap - Trap Queen
  10. Rachel Platten - Fight Song

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Disturbed - Immortalized
© facebook interpreta
DESKY - Heavymetalová partička z Chicaga Disturbed patří k vůbec nejúspěšnějším interpretům v USA dle počtu vítězných desek. Kromě 15 let starého debutu všechny alba získaly zlato a novinka "Immortalized" není výjimkou. Dosáhla téměř 100 tisíc jednotek. Pět prvenství v řadě mezi kapelami měly už pouze Metallica a Dave Matthews Band.

Na stříbro spadl Luke Bryan a bronz udržel Dr. Dre, když "Compton" zaznamenalo zvýšení prodejů díky konci dvoutýdenní iTunes exkluzivity. Za ním debutoval country zpěvák Kip Moore s "Wild Ones". Novinky v Top 10 ještě představovali Rob Thomas s "The Great Unknown" a švédští Ghost s "Meliora".

Mimo elitní desítku debutovali například Bon Jovi s "Burning Bridges" (13), Carly Rae Jepsen s "E*MO*TION" (16), Method Man s "The Meth Lab" (57) nebo P.O.D. s "The Awakening" (75).

Příští týden oslavíme Weeknda. Asi třísettisícový start "Beauty Behind The Madness" by byl letošním třetím nejlepším. Krásné stříbrné místo s jedním stem tisíc by mělo patřit debutantce Halsey.

    Top 10 - alba:
  1.  N Disturbed - Immortalized (98 tisíc jednotek)
  2. Luke Bryan - Kill The Lights (67, -33 %)
  3. Dr. Dre - Compton (61, +20 %)
  4.  N Kip Moore - Wild Ones (40)
  5. Ed Sheeran - x (32, -67 %)
  6.  N Rob Thomas - The Great Unknown (31)
  7. Taylor Swift - 1989 (30, -7 %)
  8.  N Ghost - Meliora (29)
  9. N.W.A. - Straight Outta Compton (29, -35 %)
  10. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 55 (27, -32 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY