Scooter přijedou v listopadu do Prahy nabití novou energií

09.09.2015 19:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Skvěle vymyšlený projekt, který již v devadesátých letech rozděloval publikum jednoznačně na fans & haters. To je kapela Scooter, která zahraje 13. listopadu 2015 od 19 hodin v Malé sportovní hale na Výstavišti v pražských Holešovicích. Taneční beaty, přesně se strefující do nálady zábavychtivého publika, oslňující pódiová show, originální polodeklamovaný a polokřičený projev frontmana H. P. Baxxtera, jehož charismatu a sex-appealu čas nic neubral, a hity "Hyper Hyper", "Fire", "How Much Is the Fish?", "Ramp! (The Logical Song)", "Nessaja", "Maria (I Like It Loud)" nebo "Move Your Ass!" - to vše rozhýbe opět po osmi letech Prahu v tempu (většinou) 135 bpm a více.

23 hitů v top ten, 30 miliónu prodaných nosičů a na 90 zlatých a platinových desek za prodej. Tenhle Scooter má typickou kapotu, kterou není nutno měnit - ale jako každému kvalitnímu stroji s výrazným designem mu jeho konstruktéři po letech vyladili a upravili motor. Po odchodu zakládajícího člena Ricka J. Jordana objevili spolu s šedou eminencí kapely, manažerem a producentem Jensem Thelem, mladého DJe, klávesistu a producenta Phila Speisera, který přinesl do Scooter potřebnou novou jiskru, energii a živost. "Museli jsme začít jednat," říká k tomu Baxxter, a s lehkou nadsázkou dodává: "A ve Philovi jsme našli chlapíka, který je natolik nekompromisně pohroužený do všech nových technologií, že každý náš nový track byl zpočátku něco jako výsledek boxerského zápasu mezi mnou, Michaelem Simonem a Philem v ringu…" A tenhle souboj přinesl dobré výsledky.

Vloni vydali Scooter nové album "T5C - The Fifth Chapter", které označují za nejprůlomovější v historii. Zatímco v minulosti se jednalo většinou o shluky hitových singlů, pátá kapitola (The Fifth Chapter) historie kapely překvapí kompaktností, zvukem, který je scooterovský, ale zároveň inovovaný. A poprvé najdeme u zkušených muzikantů potřebný nadhled, humor, sebeironii. To vše ostatně projevil frontman H. P. Baxxter i účastí v reklamním klipu jednoho německého obchodního řetězce, parodujícím vtipně hity kapely mezi zákazníky a zaměstnanci oddělení potravin.

Scooter s novou energií můžete naplno zažít 13. listopadu 2015 od 19 hodin v Malé sportovní hale na Výstavišti v Praze - Holešovicích. Vstupenky v cenách od 650 Kč do 2 490 Kč jsou k mání nyní v sítích Ticketpro a Ticketportal, cena vstupenek se bude postupně zvyšovat. Více informací najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY