Ikona post-punku Siouxsie Sioux vydává po osmi letech nový song

05.09.2015 11:55 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Britská ikona rockové scény Siouxsie Sioux, známá nejlépe jako zpěvačka kultovní formace Siouxsie And The Banshees, oživí svou sólovou tvorbu novým materiálem. Jedná se o skladbu "Love Crime" nahranou pro americký televizní seriál "Hannibal". Skladatelsky se na ní podílel Brian Reitzell.

Jedná se o první nový materiál zpěvačky po několika dlouhých letech. Sama Siouxsie je navíc pro producenta seriálu Bryana Fullera velkou inspirací: "Siouxsie dobře ví, že jsem jejím velkým fanouškem. Viděl jsem ji mnohokrát naživo a vždy jsem si koncert nesmírně užil. Na druhou stranu i my víme, že se jí náš seriál líbí, a když jsme ji kontaktovali, jestli by nechtěla zapracovat na skladbě pro 'Hannibala', souhlasila. Skoro osm let nevydala nic nového, protože neměla inspiraci. Náš seriál jí ale dodal pár nápadů a já jí navíc řekl, že se má jednat o lovesong. Přišla s bondovskou písničkou, který to zcela vystihla," dodal ke spolupráci Fuller. Jak dopadla, posuďte sami pod článkem.

Připomeňme, že poslední a jediná sólová deska Siouxsie "Mantaray" vyšla v roce 2007. Nahrávka se setkala s pochvalnou kritikou, která jí radila zaměřit se na vokál a různé hudební styly. Bohužel, nástupce tohoto CD je zatím v nedohlednu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY