Chinaski se v klipu "Láska a hvězdy" zamýšlí nad tím, jak se žije bez lásky

26.08.2015 09:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Chinaski zažívají svou patrně nejlepší sezónu. Loňský úspěch s deskou "Rockfield" letos potvrzují vyprodaná vystoupení a také už v pořadí třetí klip. Tentokrát se dostalo na song "Láska a hvězdy", kde se objevují hlavní hrdinové ve skafandrech. Ty nebylo vůbec jednoduché sehnat.

Lidé z Tvision se v ději tohoto minifilmu zamýšlejí nad tím, jak se vlastně žije lidem bez lásky. Obrátili tím původní gró songu ("Láska je to, o čem to tady je"). "Celé je to hodně metaforické. Naši hrdinové jsou dva mladí osamělí lidé oblečení ve skafandrech, které symbolizují jejich izolovanost. Videoklip je samozřejmě o lásce, ale také o tom, že určité zážitky člověka prostě netěší, pokud je nemá s kým sdílet," vysvětluje režisér klipu Jaroslav Kašík.

Těm, kteří se na video koukají poprvé, mohou přijít scény se zavřenou helmou od skafandru i úsměvné, postupem času však pochopí, že v dnešní době sociálních sítí tak kuriózně žije spousta mužů i žen ve své vlastní neproniknutelné bublině, leckdy aniž by to třeba i vnímala. Song, který tak ve své studiové podobě příliš nezaujal (na paření v kotli koncertu však může být výborný), dostává videoklipem velmi zajímavé vyznění.

Kapela původně vůbec neměla v plánu letos vystupovat v halách. Poptávka po jejich koncertech je však obrovská, proto jsou na prosinec naplánována tři vystoupení v Praze (1. prosince Forum Karlín), Brně (10. prosince DRFG Arena) a Třinci (8. prosince Hala Werk). Předprodej vstupenek startuje v síti Ticketportal v těchto dnech.

"Chinaski hráli loni samostatný halový koncert v O2 areně, na kterém se sešlo neuvěřitelných 16 tisíc lidí. Proto jsme další halu letos neplánovali. Náš názor však změnil obrovský úspěch, který kluci zažívají s vydáním novinky 'Rockfield'. Fanouškům za zájem slyšet kapelu v těch největších prostorách děkujeme," říká booking agentka skupiny Hana Petřinová. "Podrobnosti o vzhledu scény, speciálnímu programu nebo hostech budeme zveřejňovat postupně v dalších měsících jako překvapení."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY