Rage Against The Machine se na podzim připomenou živákem

22.08.2015 14:41 - Petra Hubáčková | foto: Scott Penner

Už jsou tomu čtyři roky, co se Rage Against The Machine rozloučili se svými fanoušky. Jméno slavné formace se ale ještě jednou objeví na pultech obchodů - tentokrát to bude díky živáku "Live At Finsbury Park". Termín vydání byl stanoven na 19. října.

Záznam, ze kterého se fanoušci budou moct začít brzy těšit, byl pořízen na koncertě odehraném 6. června roku 2010 v londýnském Finsbury Parku. Show zaznamenávala prvotřídní technika a nadšené publikum si poslechlo řadou kousků, včetně hitů jako "Killing In The Name", "Bulls On Parade", "People Of The Sun", "Guerrilla Radio", "Bullet In The Head", "Bombtrack", "Sleep Now In The Fire" nebo předělávky od The Clash "White Riot". Živák bude k dostání v několika mutacích, včetně DVD, Blu-ray disku a digitálních formátů.

K "Live At Finsbury Park" se navíc váže zajímavý příběh. Koncem roku 2009 byla spuštěna úspěšná kampaň, za kterou stál britský DJ Jon Morter a jeho žena Tracy. Rozhodli se - možná z recese - jít proti provařeným písničkám vítězů soutěže X Factor, jejichž singly vždy uzmuly vánoční číslo jedna v ostrovní hitparádě. Spustili proto akci, aby lidé kupovali skladbu právě od Rage Against The Machine "Killing In The Name", a když se to osazenstvo kapely dozvědělo, rozhodlo se akci podpořit. Získaný zisk byl pak věnován charitě a frontman RATM Zack de la Rocha tehdy slíbil, že společně s ostatními odehrají na počest této akce zdarma koncert. A právě na jeho záznam se na podzim můžete těšit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY