Robbie Williams na Szigetu? Stále stejný badboy z Británie

11.08.2015 14:17 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Robbie Williams přijel zahájit sedmidenní maďarský festival Sziget. Název svého turné "Let Me Entertain You" dodržel do puntíku a diváky bavil zpěvem i vtipnými průpovídkami. Během koncertu zahrál největší hity své kariéry jako "Rock DJ", "Supreme", "Feel" či "Angels" a stihl povykládat i o svém penisu.

Live: Robbie Williams

místo: Sziget festival, Budapešť
datum: 10. srpna 2015
setlist: Let Me Entertain You, Rock DJ, Monsoon, Come Undone, Road To Mandalay, Minnie The Moocher (Cab Calloway), Ignition, She's The One, Wonderwall (Oasis), Supreme, We Will Rock You, I Love Rock'n'Roll, Candy, Feel, Royals (Lorde), Millenium, Kids / přídavek: Bohemian Rapsody, Angels, My Way (Sinatra)

Robbie Williams se během svého turné řídí heslem "Chceš-li vyděsit své fanoušky, zahraj jim nové písně," a tak momentálně jede turné s největšími hity své kariéry. Po úvodním setu ze skladeb "Let Me Entertain You", "Rock DJ", "Monsoon" a "Come Undone" si publikum rozdělil na fanoušky pod třicet a nad třicet a těm mladším raději vysvětlil, kdo vlastně je: "Ahoj, já jsem Robbie Williams a byl jsem slavný v devadesátkách. Byl jsem v jednom boybandu, pak jsem začal fetovat, ztloustl jsem, šel jsem na léčení, dostal jsem se zpět do formy, nazpíval jsem 'Angels' a stala se ze mě mezinárodní superstar."

Po úvodním setu a svém představení zpěvák v písni "Minnie The Moocher" předvedl svou lásku k swingu a následně se rozněžnil nad svým synem Charltonem Valentinem, který na něj prý čeká v pokoji a kterého ten den naučil zpívat první song. "Aaaah", chtělo by se dodat, než však Wililams spustil "Ignition" od R. Kellyho s textem: "Sipping on coke and rum, I'm like so what I'm drunk" a o strkání... klíčů do zapalování. Navíc s R. Kellyho minulostí Robbie zřejmě právě udělal nejhrubší fór na světě, aniž by ho půlka diváků vůbec zaznamenala.

Zpěvák má při svých turné ve zvyku komunikovat s fanoušky, a tak si všiml, že na něj v první řadě mává fanynka knížkou a propiskou. "Ukaž, podej mi tu knížku... haha, vždyť je to neoficiální biografie plná sra...ek, tohle teda nepodepíšu," řekl a se smíchem knihu vrátil, načež na něj publikum začalo bučet. "No dobře, vidím, že bych to měl radši rychle podepsat," dodal s šibalským výrazem a do knihy napsal "Kristina loves Bruno Mars.". Fanynce následně na udobřenou věnoval song "She's The One", čímž jí okamžitě zaručil závist nejbližšího okolí.

Rozšafná nálada Robbieho držela dál, na počest svých letitých přestřelek s bratry Gallagherovými zazpíval "Wonderwall" a pokračoval medley z "We will Rock You" a "I Love Rock'n'Roll". Před songem "Candy" si na pódium z publika vytáhl svou oblíbenou fanynku Kristinu, čímž jí tentokrát zaručil závist celé Budapešti a začal předčítat fiktivní pasáž z její knihy: "Robbie Williams má obří penis. V posteli je lepší než Justin Timberlake, Bruno Mars, Pharrell Williams...". Pak si fanynku, která mu nerozuměla ani otázku, kolik jí je let, takže mu odkývala všechno, vzal do postele na pódiu, z legrace ji postříkal deodorantem, zazpíval si s ní a následně ji propustil. Kristina zřejmě doteď netuší, co se vlastně všechno událo, navíc jí budou zřejmě po zbytek festivalu návštěvníci podkopávat nohy.

Na závěr setu zazněly největší hity jako "Feel", "Kids" či "Angels", cover od zpěvákových oblíbených Queen a "My Way" od Franka Sinatry. Robbie Williams je stále ve skvělé pěvecké i zábavné formě a jeho frackovitý badboy styl k němu zkrátka sedí. Jeho nadhled se ukázal i v momentě, kdy se během textu "You big disgrace, kickin' your can all over the place" otočil na svou vlastní podobiznu z mladých let.

Navíc můžeme být rádi, že v Budapešti vůbec vystoupil, jelikož i přes přísný zákaz focení jeden z fotografů nepozorovaně proklouzl k jeho private jetu a Robbieho to nakrklo tak, že chtěl koncert zrušit. Naštěstí vše dobře dopadlo, fotograf byl deportován na Sibiř, a Kristina tak může mít doma podepsanou neoficiální biografii Robbieho Williamse s větou, že miluje Bruna Marse.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY