Nejprodávanější je i nadále Kryštof, v rádiích bere zlato Felix Jaehn. Digitál ovládla čtveřice One Direction

11.08.2015 08:45 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V rádiích opět nezůstal kámen na kameni. Nejhranější píseň dvaatřicátého týdne má Felix Jaehn, který společně s Jasmine Thompson překopal velký hit Chaky Khan "Ain’t Nobody (Loves Me Better)". V albech stále vládne Kryštof a jeho "Srdcebeat", digitál si podmanila novinka One Direction "Drag Me Down".
Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)
© facebook interpreta
RÁDIA - Rádia opět mile překvapila. V první desítce sice najdeme i nadále několik trvalek, ale máme opět novou jedničku. Tu uzmul dvacetiletý DJ a producent Felix Jaehn a čtrnáctiletá zpěvačka Jasmine Thompson, kteří vytvořili novou verzi klasiky "Ain't Nobody (Loves Me Better)". Na druhém místě jsou Walk The Moon a jejich "Shut Up And Dance", kteří poskočili ze sedmičky. Z dvojky na trojku padá projekt Lost Frequencies a jeho debutový singl "Are You With Me", čtvrtá je minulá jednička, tedy LunchMoney Lewis a "Bills". Na pátém místě najdeme Aviciiho s "Waiting For Love", který měl minule bronz, šestý je Kryštof s "Ty a já", který od minulého týdne poskočil o tři místa. I tento týden posílil Sebastian s hitem "Toulavá", který je sedmý. Osmou příčku obsadila Slza a její "Celibát", na deváté místo nám padají ATMO Music a Jakub Děkan s hitem "Ráno" a první desítku uzavírají Digital Fever a Ian se singlem "Hey Girl".

Velký postup mají tento týden na svědomí Mandrage, jejich "Brouci" poskočili z jednašedesátky na devatenáctou příčku. Podobně je na tom i Taylor Swift, jejíž starší singl "Blank Space" povyskočil z třiašedesáté na šestatřicátou příčku. Fandové této americké krásky ale mohou být v klidu, již brzy v rádiích uslyšíme i její novou singlovku, kterou bude skladba "Wildest Dreams". I Jessie J si hodně polepšila. Její filmový song "Flashlight" byl sedmašedesátý, tento týden je to o třicet příček lepší. Po několika týdnech hlásí návrat do první stovky IFPI i David Deyl se songem "Souhvězdí", aktuálně mu patří čtyřiapadesátá příčka.

První a zároveň jedinou opravdovou novinku hledejte až na dvaadevadesátém místě. Jde o duet, který má na svědomí třiadvacetiletý americký zpěvák Charlie Puth, který se proslavil spoluprací s Wiz Khalifou v hitu "See You Again". Na svůj debutový singl "Marvin Gaye" si pozval svoji kolegyni Meghan Trainor a začíná z něj být pěkný hit.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  2. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  3. Lost Frequencies - Are You With Me
  4. LunchMoney Lewis - Bills
  5. Avicii - Waiting For Love
  6. Kryštof - Ty a já
  7. Sebastian - Toulavá
  8. Slza - Celibát
  9. ATMO Music & Jakub Děkan - Ráno
  10. Digital Fever & Ian - Hey Girl

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Už je to skoro trapné, ale první tři místa prodeje jsou i tento týden opět, zas a znova stejná. Tedy první je "Srdcebeat" kapely Kryštof, na druhém místě je Tomáš Klus s titulem "Anat život není" a trojku si drží album "Do pekla do nebe" Kabátů. Čtvrté místo okupují Led Zeppelin, kteří si s reedicí desky "Coda" polepšili o sedmačtyřicet míst. Pátí jsou opět Led Zeppelin a další reedice. Nové vydání alba "In Through The Out Door" bylo minule šesté. Ze čtyřky na šestku nám padá David Koller s titulem "ČeskosLOVEnsko", po týdenní pauze se do IFPI vrací výběr s názvem "Nejhezčí písničky pro nejmenší dětičky". Před čtrnácti dny byl pětadevadesátý, nyní je sedmý. Osmou příčku si udržel Majk Spirit s deskou "Y White" a desítku má soundtrack k filmu "Tři bratři".

Vynechali jsme deváté místo. Tam je totiž nejvyšší novinka tohoto týdne, kterou má kapela Citron. Jedná se o reedici desky "Vypusťte psy!", která vyšla původně v roce 1990. Její nová podoba je remasterovaná, doplněna o čtyři bonusy a výpravný booklet s dobovými fotografiemi a vzpomínkami členů kapely. Další nový titul v aktuální IFPI okupuje sedmadvacítku. Neil Young právě vydal koncepční album s názvem "The Monsanto Years", které je v jeho diskografii již šestatřicátým studiovým kouskem.

Šestapadesáté je album "Communion" aneb debut letošních vítězů prestižní ceny BBC Sound Of 2015, londýnského synthpopového tria Years & Years. Další novinka je až jednasedmdesátá, jde o desku s prostým názvem "20" kapely Medvěd 009, která vyšla poslední červencový den. Kromě zmiňovaných titulů se do hitparády několik desek vrací po kratší či delší pauze. Velmi slušný návrat se do IFPI povedl Pitbullovi s albem "Dare", který je šestadvacátý. Před dvěma týdny to byla šestapadesátka.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Tomáš Klus - Anat život není
  3. Kabát - Do pekla do nebe
  4. Led Zeppelin - Coda
  5. Led Zeppelin - In Through The Out Door
  6. David Koller - ČeskosLOVEnsko
  7. ▲ Různí - Nejhezčí písničky pro nejmenší dětičky
  8. Majk Spirit - Y White
  9. N Citron - Vypusťte psy!
  10. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.

One Direction - Drag Me Down
© facebook interpreta
DIGITÁL - One Direction novým singlem "Drag Me Down" pobláznili celý svět, Česká republika tudíž není výjimkou, a máme tak zbrusu novou jedničku, která je zároveň i novinkou týdne. Na druhé místo padli Major Lazer a DJ Snake, kterým v singlu "Lean On" sekunduje . Třetí je minulá dvojka, tedy OMI s hitem "Cheerleader". Na čtyřku z pětky povyskočil The Weeknd s hitovkou "Can't Feel My Face", pátá je minulá trojka, tedy Avicii a pozvánka na nové album "Stories" v podobě písně "Waiting For Love". Na šestku spadla ze čtyřky spolupráce Felixe Jaehna a Jasmine Thompson, na sedmou stoupá Selena Gomez s A$AP Rockym v singlu "Good For You", osmé místo berou Wiz Khalifa a Charlie Puth za píseň "See You Again". Devátí jsou Calvin Harris s Disciples a jejich "How Deep Is Your Love", první desítku uzavírá dvojice Skrillex & Diplo aka Jack Ü, kteří do singlu "Where Are Ü Now" nominovali Justina Biebera.

Druhou novinku hledejte na třiatřicítce. Jde o okatou Carly Rae Jepsen, která singlem "Run Away With Me" láká na nadcházející studiovku, která vyjde za pár týdnů. Další z novinek je dvaačtyřicátá. Jde o titulní song druhé studiovky Robina Schulze, skladbu "Sugar". Šedesáté je spojení Disclosure a Sama Smitha v písni "Omen", čtyřiasedmdesátá je americká zpěvačka Pia Mia a její singl "Do It Again", ve kterém jí sekundují Chris Brown a Tyga. Devětasedmdesátí jsou Rock City, duo z Atlanty, jejichž singlu "Locked Away" pomohlo i hostování Adama Levina z Maroon 5. Poslední novinku najdeme na místě osmaosmdesátém, na svědomí ji má americké hiphopové duo Rae Sremmurd s písní "This Could Be Us".

Top 10 - digital:
  1. N One Direction - Drag Me Down
  2. Major Lazer & DJ Snake & - Lean On
  3. OMI - Cheerleader
  4. The Weeknd - Can't Feel My Face
  5. Avicii - Waiting For Love
  6. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain't Nobody (Loves Me Better)
  7. Selena Gomez & A$AP Rocky - Good For You
  8. Wiz Khalifa & Charlie Puth - See You Again
  9. Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
  10. ▼ Jack Ü feat. Justin Bieber - Where Are Ü Now

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 32. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY