Zemřela Jana Grygarová, zakladatelka časopisu Fullmoon

03.08.2015 15:09 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Dvaatřicátý týden začíná pro tuzemskou novinářskou komunitu velmi smutnou zprávou. Ve věku 32 let tragicky zemřela hudební novinářka Jana Grygarová, přezdívaná Apačka.

"Minulý čtvrtek se při sestupu z Kazbeku propadla do ledovcové trhliny a na následky zranění ještě ten den zemřela," uvedl její manžel Lukáš Grygar. "Další slova v tuhle chvíli nikdo z nás nemá, jen za celou rodinu poprosím, abyste nás přímo tady, včetně zpráv, ušetřili i těch svých, jakkoli dobře míněných. Nevykládejte si to prosím zle - potřebujeme teď veškerou sílu na přijetí skutečnosti, kterou nikdo přijmout nechceme," doplnil Grygar na sociálních sítích.

Jana Grygarová (rozená Kačurová) pocházela z Vrbna pod Pradědem. Během svého krátkého života se věnovala převážně kultuře a hudbě, vedla server Freemusic.cz, psala například i pro Lidové noviny a v roce 2010 stála u zrodu hudebního časopisu Fullmoon, jehož byla šéfredaktorkou. Dále pravidelně vysílala na pražském Radiu 1, moderovala i hudební konferenci Crossroads v rámci festivalu Colours of Ostrava a věnovala se i pořádání koncertů zástupců zahraniční nezávislé scény.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY