Detaily k novince metalových Saxon jsou venku

09.08.2015 19:10 - Petra Hubáčková | foto: roxy.cz

Kultovní britská formace Saxon do starého železa ještě rozhodně nepatří! I když kapela funguje na hudební scéně bezmála čtyřicet let, světu má stále co říct. Fanouškům se 19. října připomene novinkovou studiovkou "Battering Ram", kterou 18. února představí českému publiku i naživo v pražském Foru Karlín.

Na jednadvacátou nahrávku umístili muzikanti desítku nových skladeb. Jak prozradil zpěvák Biff Byford, novinka znamená pro Saxon přirozený hudební vývoj. "Je na ní trochu méně rock'n'rollu a trochu více heavy riffů. Chtěli jsme se spíš zaměřit na styl než chodit kolem dokola," prozradil frontman.

Produkci dostal na starost Andy Sneap, známý ze spolupráce s Megadeth, Testament nebo Exodus a Accept. Spolupráci s ním si lídr skupiny velice pochvaloval a s výsledným zvukem písní jsou všichni členové nadmíru spokojení. Deska "Battering Ram" bude k dostání také v různých verzích a edicích. Sběratele jistě potěší limitovaný boxset, který přinese kromě CD vinyl a další bonusový materiál.

Tracklist je následující: Battering Ram, The Devil's Footprint, Queen Of Hearts, Destroyer, Hard And Fast, Eye Of The Storm, Stand Your Ground, Top Of The World, To The End, Kingdom Of The Cross.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY