Jean-Michel Jarre se na nový singl spojil s Arminem van Buurenem

29.07.2015 15:46 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Na jaře jsme přinesli první informace o avízovaném novém albu elektronického mága Jeana Michela Jarreho. Deska se na trhu objeví již v polovině října a v následujících týdnech ji bude prezentovat společný track, který s francouzskou legendou vytvořil Armin van Buuren.

Jarre již na počátku příprav jeho nového alba, které pojmenoval "E-Project", sliboval, že půjde o spojení s hudebníky, kteří jsou o jednu či dvě generace mladší. Zatím svůj slib dodržuje, neb z šestnácti písní, které bude novinka obsahovat, již zveřejnil pět spolupracovníků a všichni tato kritéria splňují. Jmenovitě jde o Gesaffelstein, následoval 3D z Massive Attack, M83, Tangerine Dream a již zmiňovaného Armina.

"Je pro mě opravdu velkou inspirací. On byl jedním z důvodů, proč jsem začal dělat elektronickou hudbu,“ dodává na adresu Jarreho holandský DJ, který jejich společný track "Stardust" zahrál ve světové premiéře o uplynulém víkendu na slavném belgickém festivalu Tomorrowland.

Již brzy píseň uslyšíme i v rádiích. Než se tak stane, můžete si úryvky poslechnout ve videu níže, kde se navíc dozvíte celé pozadí vzniku songu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY