Abde & Sharlota se singlem "#NONSTOP" na čas loučí. Bohudík

26.07.2015 09:36 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Duo Abde & Sharlota se rozhodlo si dát nějakou dobu pauzu a oba hlavní protagonisté budou nyní vydávat songy sólově. Sharlota chystá vlastní EP (klip už na začátek srpna), Jakub Abde určitě nezůstane pozadu. Aby to rozloučení nebylo tak bolestivé, připravili tito dva jakýsi rozlučkový singl "Nonstop".

Po loňské recenzi na klip "První" mě Jakub Abde kontaktoval, osočil mě z toho, že jsem ve své recenzi nespravedlivý, léčím si komplexy a útočím na jeho slabiny. Tehdy jsem mu napsal takový malý elaborát, ve kterém jsem mu každý bod své recenze vysvětlil. Doufal jsem, že pochopí, že slova kritiky jsou psána pro jeho/jejich dobro a přál jsem si, aby si alespoň pár rad vzali k srdci. Bohužel, patřím asi mezi snílky, neb nový song i klip "Nonstop" opět postrádá veškerou soudnost a Abde i Sharlota se tak jednoznačně potápí do toho nejhlubšího hudebního bahna.

Začněme textem: stokrát omílané prázdné klišé plné trapných (a často nelogických) řečí o mladé generaci, která má právo kalit, pařit a užívat si. Nebylo už těchto siláckých gest dost? Jasně, určitou dobu to byla móda - kdo nenapsal podobný song, ten jako by nebyl. Ale přátelé, ta doba už je opravdu dávno pryč! Po hudební stránce nám to taky pěkně pokulhává - jakýsi slepenec rádoby rapového songu, EDM tracku a hip hopu, který nedrží pospolu (ani ty slabiky občas nevychází do rytmu) a celé rozčarování umocňuje i Sharlotin (říkejme tomu) pěvecký la-la-výkon v refrénu, který spíše připomíná dabing pornofilmu.

I když tým kolem Abdeho a Sharloty dělá věci určitě s nasazením, ani vizuál tuhle hudební bídu nevylepšil. Pokud ten klip měl vypadat jako glamour dílko, které kdysi natáčeli 50 Cent nebo Snoop Dogg, nepovedlo se. Pokud chtěl být v něčem originální, tak není. Sharlota se ve videu vystavuje jako děva z Perlovky, Abde, který poslední dobou prohrává boj s nadváhou (slova fanoušků a jeho přátel - stačí pročíst komentáře na sociálních sítích), se snaží dělat dojem velkého tvrďáka, ale bohužel díky (opět) nevhodně zvolenému oblečení a hlavně záběrům na své nedostatky, vyvolává spíše smích a pocit studu, že tohle někdo v roce 2015 ještě dokáže natočit. Tady opravdu není co pochválit - snad jen ten střih.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY