Robert Plant již brzy zahraje v Brně, předskokanem budou Please The Trees

09.07.2015 10:18 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již za dva týdny, ve čtvrtek 23. července, se v Brně uskuteční jeden z nejzajímavějších koncertů tohoto roku. V tamější Hale Rondo totiž vystoupí legendární Robert Plant a jeho kapela The Sensational Space Shifters.

Robert Plant natočil své první komerční nahrávky v roce 1966. Rok poté založil s bubeníkem Johnem Bonhamem skupinu nazvanou Band Of Joy. Zakrátko je doplnili kytarista Jimmy Page a basista John Paul Jones a dali tak vzniknout New Yardbirds, kteří se posléze transformovali do Led Zeppelin. Éra této legendární kapely skončila v roce 1980, kdy Bonham zemřel. Svůj široký hudební záběr Plant posléze dokazoval i v rámci sólových projektů, ve kterých se k němu mimo jiné připojil i Jimmy Page. Vydával desky s kapelami jako The Honeydrippers nebo Priory Of Brion a v jeho tvorbě se odrážela vášeň pro psychedelický rock, blues, africkou, tradiční a lidovou hudbu, ale i moderní elektronické styly.

Před svými nedávnými projekty s Alison Krauss a Band of Joy zpěvák pracoval po boku velmi zajímavé formace Strange Sensation. Spolu vytvořili kritikou velmi dobře hodnocené nahrávky "Dreamland" a "Mighty Rearranger", které byly obě nominované na cenu Grammy. Tyto základy pak daly vzniknout i Sensational Space Shifters, kteří teď spolu jako společníci i spiklenci intenzivně kutají v minulosti, kterou přetvářejí, pozměňují a přenášejí ji tak do fotograficky barevné současnosti. Jejich společné a zároveň první album vyšlo loni pod názvem "lullaby and... THE CEASELESS ROAR" a dle názorů kritiky patří mezi zásadní nahrávky loňského roku.

Před pár dny bylo v souvislosti s brněnským koncertem zveřejněno i jméno předskokana. Před Plantem vystoupí domácí kapela Please The Trees. Pokud byste si tento koncert, který odstartuje ve 20 hodin, nechtěli nechat ujít, doporučujeme s koupí lístků neotálet. Seženete je v síti Ticketpro, a to za cenu 990 Kč za vstupenku na stání a 1 390 Kč na sezení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY