Nejvíce kupujeme opět Kryštofy (a pár dalších českých umělců), v rádiích máme i tentokrát novou jedničku

30.06.2015 11:39 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V rádiích se za poslední týdny mnoho nového neudálo, nejvyšší novinkou je ploužák "Ty a já" od kapely Kryštof. V prodejích se na nejvyšší příčky prorvalo hned šest tuzemských titulů, otěže má i po čtvrté za sebou pevně v rukou Richard Krajčo se svojí kapelou a jejich "Srdcebeat".
Kygo featuring Conrad Sewell - Firestone
© facebook interpreta
RÁDIA - Na rádia pomalu doléhá okurková sezóna. Za posledních sedm dní žádný titul zásadně nezamíchal pořadím a celkem se mezi sto nejhranějších písní dostaly pouhé tři novinky. Alespoň na trůnu můžeme přivítat nováčka, kterým je norský DJ a producent Kygo. Jeho loňský singl "Firestone", ve kterém se představuje australský zpěvák Conrad Sewell, ve světě získal mnoho zlatých a platinových ocenění za prodeje a jedno malé zlato si připisuje i z České republiky. Na druhou příčku padá minulý vítěz Lost Frequencies, třetí místo si udrželo "Každý ráno" kapely Chinaski.

Čtyřku obhájili filmoví Wiz Khalifa a Charlie Puth za "See You Again", z osmičky na pětku poskočil Jason Derulo s "Want To Want Me". Malinko nám spadli Sebastian, Ellie Goulding a OMI. Naopak návrat do první desítky hlásí švédští Galantis a jejich "Runaway (U & I)", kteří právě vydali i skvělé album "Pharmacy". Na první desítku již pomalu klepou Digital Fever s "Hey Girl", výrazné zlepšení hlásí i Avicii, Zara Larsson či Hozier. Zatím nejlepší umístění si vychutnávají Spasitelé Johny Machette a Ondřej Brzobohatý, kteří berou osmadvacátou příčku, o pětačtyřicet pozic si polepšil i Robin Schulz se songem "Headlines". Tento týden bere jednatřicáté místo.

Hodně slabé je to tento týden s novinkami. Na konci třetí desítky najdeme song "Ty a já", tedy druhý singl kapely Kryštof z červnového alba "Srdcebeat". První stovku uzavírá Mika a pilotní singl jeho nové desky, kterým je píseň "Talk About You". Za zmínku určitě stojí i nástup zpěvačky Jessie J, která v minulém týdnu neunesla pracovní vypětí a zkolabovala. České posluchače to samozřejmě nijak neovlivnilo, její filmový song "Flashlight" tak startuje na osmdesáté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone
  2. Lost Frequencies - Are You With Me
  3. Chinaski - Každý ráno
  4. Wiz Khalifa & Charlie Puth - See You Again
  5. Jason Derulo - Want To Want Me
  6. Sebastian - Toulavá
  7. OMI - Cheerleader
  8. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  9. Galantis - Runaway (U & I)
  10. Kryštof - Srdcebeat

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Kryštofové i nadále vládnou. Ani čtvrtý týden jejich "Srdcebeat" nenašel přemožitele. Jak se zdá, české fanoušky tato tuzemská deska baví, ale vlastně nejen ona. Druhé místo mají opět Kabáti s "Do pekla do nebe" a na trojku se vyšplhala deska "ČeskosLOVEnsko" od Davida Kollera. Bramboru uzmula novinka Radůzy, na pětku nám poskočili Tři sestry, na šesté místo padli sportující Monkey Business. Na sedmém místě najdeme (minulý týden bronzové) Muse, osmé místo si udrželi Faith No More, desítku uzavírají němečtí Helloween s patnáctým studiovým albem "My God-Given Right".

Šestadvacátý týden tohoto roku přináší sedm novinek mezi stovkou nejprodávanějších alb. Na třiadvacáté příčce to je živák Jeffa Becka s prostým názvem "Live+", šedesátá je pocta kapele Psí vojáci na albu "Sbohem a řetěz (Písně Psích vojáků z jiného úhlu)". Další tribute najdeme o čtyři příčky dál, deska "Bazarem proměn" oslavuje Vladimíra Mišíka. Desáté album právě vydali i Květy, jejichž "Miláček slunce" bere v prvním týdnu jednasedmdesáté místo. Zmínit bychom měli i novou kompilaci Tiësto, na čtvrtém díle jeho série "Club Life" oslavuje New York City.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Kabát - Do pekla do nebe
  3. David Koller - ČeskosLOVEnsko
  4. Radůza - Marathon (příběh běžce)
  5. Tři sestry - Fernet Underground
  6. Monkey Business - Sex And Sport? Never!
  7. Muse - Drones
  8. Faith No More - Sol Invictus
  9. Hana Hegerová - Recitál ‘70 - live
  10. Helloween - My God-Given Right

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY