Nové desky pro 25. týden

21.06.2015 12:55 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden nečekejte na v novinkových stojanech s hudbou žádnou velkou hvězdu. Budete se muset spokojit se švédským duem hitmakerů Galantis, slovenským Adamem Ďuricou nebo novým projektem Lindemann frontmana Rammstein. A že není v němčině? To vůbec nevadí, i ta angličtina stojí za to! K tomu přibude živák Bring Me The Horizon, nebo čtvrtá deska Son Lux.
Pokud se v pondělí 22. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Galantis - Pharmacy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční hudba / progresivní house / electro

Galantis - Pharmacy
Za švédským tanečním projektem Galantis stojí Christian Karlsson z Miike Snow a Linus Eklöw aka Style Of Eye. Oba mají za sebou již pestrou hudební kariéru. Ten první pracoval na nahrávkách Kylie Minogue i Madonny a doma má i Grammy za Nejlepší taneční nahrávku "Toxic" Britney Spears. Eklöw je pro změnu spoluautorem hitu "I Love It" Icona Pop. Loni už společně zabodovali skladbou "Runaway (U & I)" a vydali eponymní EP. Teď konečně přichází i klasické debutové album nazvané "Pharmacy", které nabídne celkem třináct písniček. Na nich se vedle samotných Galantis podílelo hlasově a občas i autorsky řada méně známých interpretů jako Kanaďanka Martina Sorbara, švédský Stephen Simmonds, anglický následovník Prince Leon Jean-Marie, Andrew Jackson, spoluautor hitu "Boyfriend" Justina Biebera Blackbear a také jedna z nejúspěšnějších britských skladatelek, zpěvačka Cathy Dennis. Řadu z nich můžete slyšet již nyní prostřednictvím soundcloud.com profilu dua.


Wolf Alice - My Love Is Cool (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Wolf Alice - My Love Is Cool
V době neustálé rockové evoluce je příchod inovativní indie formace s originálním albem něco skoro nemožného. A přece, kapelu Wolf Alice nelze brát jen tak na lehkou váhu. Čtyřčlenná britská formace přichází s debutem "My Love Is Cool", který potěší posluchače třináctkou nových písní. Z rádií už můžete znát singly jako "Bros" nebo "Fluffy". Kapela natočila klip také k písní "Giant Peach". který si můžete prohlédnout zde. Nahrávka si prozatím získala velice pozitivní ohlas kritiky i fanoušků. Nás ale spíš zajímá, jak si deska stojí u vás. Podělte se o svůj názor pod článkem v komentářích!


Tip týdne

Son Lux - Bones (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní elektronika / experimentální rock

Son Lux - Bones
Ryan Lott, známý spíše pod svým pseudonymem Son Lux, měl minulý rok pořádně napilno. Vedle EP "Alternate Worlds", kde si zahostovala Lorde, vydal debutovou desku projektu Sisyphus, na kterém se s ním podílí ještě Serengeti a Sufjan Stevens. Přesto jeho aktivita nijak nepolevuje a vydává čtvrté sólové album "Bones". Celkem jedenáct nových skladeb s ním nahrál kytarista Rafiq Bhatia a bubeník Ian Chang, přičemž můžete zaslechnout i vokály Eleny Tonra z indie folkového tria Daughter. Son Lux i na této desce experimentuje se zvukem, elektronickými prvky ve spojení s kytarovými rify a hlas všech zúčastněných používá jako další nástroj. První singl alba "Change Is Everything" jsme vám představili již před časem, zbytek si můžete poslechnout v ukázkách na Supraphonline.cz.


Bring Me The Horizon - Live At Wembley Arena (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Bring Me The Horizon - Live At Wembley Arena (DVD)
Britská metalcoreová formace Bring Me The Horizon připravila po delším čekání novinku v podobě živáku "Live At Wembley Arena". Záznam z vystoupení odehraného v nejprestižnějších londýnských prostorách - ve Wembley Areně loni v prosinci je k dostání na DVD a Blu-ray discích. A samozřejmě i na CD. Nadšené publikum si poslechlo několik oblíbených písní včetně "Drown", jejíž záznam umístili i muzikanti na svůj Vevo kanál. Vydání se oproti původním plánům o něco zpozdilo, ale fanoušci si i tak přijdou na své: "Nebojte se, živák vyjde, jen o trochu později. Budete se mít ale nač těšit," vzkázali muzikanti ve svém prohlášení. Podle posledních informací mají ještě letos vydat i novou řadovou desku.


Adam Ďurica - Mandolina (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Adam Ďurica - Mandolína
Slovenský zpěvák Adam Ďurica je jedním z dalších zpěváků, kteří dokázali účast v SuperStar přetavit do trvalé hudební kariéry. To koneckonců potvrzuje i svým třetím řadovým albem "Mandolína", kterým po čtyřech letech nahrazuje předchůdce "Dávno zomrel Rock'n'Roll". Pro novinku svým fanouškům připravil dvanáct skladeb, které, jak naznačil titulní singl, vedle popu osvěžil ještě aktuálně velmi populárním folkem. Jak moc tento styl prosákl i na zbytek desky, zjistíte poslechem ukázek na Supraphonline.cz


Lindemann - Skills In Pills (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Lindemann - Skills In Pills
Jestli se vám zastesklo po Rammstein a nadáváte, že němečtí romantici se zrovna nemají k nahrávání nového alba, mohla by vás potěšit nahrávka frontmana Tilla Lindemanna "Skills In Pills". Spolupracoval na ní s Peterem Tagtgrenem, kterého si můžete pamatovat z deathmetalových Hypocrisy nebo i jako producenta mnoha úspěšných metalových desek. Z radií už můžete znát singl "Praise Abort", ke kterému vznikl i videoklip. Nahrávka bude k dostání ve čtyřech fyzických formátech. Základní verze přinese deset písní, fanoušci si ji budou moci pořídit v digipackovém obalu a doplní ji osmadvacetistránkový booklet. Speciální edice obsáhne jeden bonusový song, její obal bude mít formát Blu-ray a taktéž téměř třicetistránkový booklet. Právě tento formát bude navíc identický s obsahem vinylu. Skalní fanoušci ale jistě velmi rádi sáhnou hlouběji do peněženek a pořídí si exkluzivní super deluxe edici. Ta nabídne taktéž jedenáct položek, ale bude zabalena ve speciálním uzavíratelném obalu z kartonu, a navíc ji doplní i osmdesátistránková kniha.


Turboweekend - Share My Thunder (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth rock

Turboweekend - Share My Thunder
Zatímco většina kapel má syntetizátory spojené s popem, je pochopitelně několik kapel, které je kombinují s rockem. Vedle velmi známých Depeche Mode, se tímto směrem vydali i dánští Turboweekend, kteří už několikrát vystoupili i v Česku. Kvartet letos v březnu vydal svoji čtvrtou desku "Share My Thunder", která se konečně dostává i k nám. Připravili pro ni celkem čtrnáct skladeb, které sami členové formace představují jednu po druhé na svém YouTube.com profilu.


Gorgoroth - Instinctus Bestialis (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme /
žánr: black metal

Gorgoroth - Instinctus Bestialis
Pro fanoušky nejtemnějšího black metalu mají novou pochoutku tento týden norští Gorgoroth. Album dostalo do vínku název "Instinctus Bestialis" a vůbec poprvé se na něm podílel nový zpěvák Atterigner, který se ke kapele přidal v roce 2012. Společně nahráli osm nových písní, jejichž produkci obstaral kytarista Infernus ve spolupráci s bubeníkem Thomasem Asklundem. Přípravy probíhaly v bubeníkových studiích Monolith Studios, kde se zastavili také hostující umělci jako Chris Cannella, Fabio Sperandio nebo Henrik Ekeroth. Dosavadní recenze nešetří chválou a vysokým počtem hvězdiček, který u mnohých metalových zinů dosahuje téměř sta procent. Nahrávka je k dostání také v digipacku a na vinylu.


Vennart - The Demon Joke (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický pop / art pop / progresivní rock

Vennart - The Demon Joke
Jméno Mike Vennart vám možná okamžitě nic neřekne, ovšem když vám prozradíme, že do roku 2011 byl lídrem anglických Oceansize, možná vám tento kytarista a zpěvák nebudete tak neznámý. Navíc v posledních letech působil i jako koncertní člen kapely Biffy Clyro. Nicméně nyní se rozhodl vydat se na sólovou dráhu a založit projekt Vennart. Pravdou ovšem je, že zase tak sám v něm nezůstal. Na jeho debutu "The Demon Joke" ho totiž doprovodili hned dva bývalí členové Oceansize - kytarista Steve Durose a klávesák Richard 'Gambler' Ingram. K nim se navíc přidal ještě bubeník Denzel, který hrál v minulosti s Gingerem Wildheartem. Výsledkem je celkem deset písniček, které v sobě mixují progresivní rock s psychedelickým popem. Co si pod tím vlastně představit, zjistíte poslechem celého alba na stránkách magazínu The Independent.


Bill Wyman - Back To Basics (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Bill Wyman - Back To Basics
Po dlouhých třiatřiceti letech se Bill Wyman hlásí o slovo s novou sólovou deskou. Britský skladatel, producent a hudebník, nejlépe známý z fenomenálních Rolling Stones, kde působil v letech 1962 až 1993, měl za to, že už dávno patří do starého železa. Pak ale jednou narazil na kolekci demonahrávek a inspirace k vytvoření sólovky "Back To Basics" byla na světě. "Myslel jsem si, že jsem na tyto písně už starý," prozradil hudebník v nedávném rozhovoru pro magazín Rolling Stones. "Pak jsem si ale uvědomil, že bluesmani hrají až do konce, tak jsem si řekl, proč bych nemohl já?" Výsledkem jeho práce je dvanáct písní, přičemž tři z nich pochází právě z těchto nalezených demonahrávek.


Různí - While We're Young (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru
žánr: filmová hudba

Různí - While We're Young (soundtrack)
Film "While We're Young" vyprávějící o páru v krizi středního věku, který se pozná s párem v nejlepších letech života, díky němuž dostane ten jejich novou šťávu, se sice do našich kin zatím nedostal, ovšem soundtrack k němu do českých obchodů už ano. Hudbu k tomu snímku, kde se v hlavní roli představili Ben Stiller, Naomi Watts nebo Amanda Seyfried. složil člen LCD Soundsystem James Murphy a jeho skladby tak tvoří hlavní osu alba. Jeho kompozice pak doplňují další písničky, včetně velmi známých melodií. Díky tomu tak mezi čtrnácti skladbami uslyšíte Davida Bowieho, Survivor, Lionela Richieho, Foreigner, Paula McCartneyho s Wings, Haim, či třeba dvě sonáty Antonia Vivaldiho. Kompletní seznam skladeb se dvěma ukázkami nabízí web Milan Records.


Elán - Kamaráti (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Elán - Kamaráti
Slovenský Elán v sobotu uskutečnil další ze svých velkých koncertů, tentokrát v Holiči na česko-slovenské hranici. Vedle programu "Best Of Vol.2" tam představil albový box "Kamaráti" obsahující celkem šest disků. Pěkně pohromadě jsou na něm sesypaná všechna studiová alba Elánu vydaná od návratu Vaša Patejdla nazpět do skupiny v roce 1996: od "Hodiny pravdy" z roku 1997 až po loňské "Živých nás nedostanú". K nim je jako naprostá novinka připojeno nikdy nevydané CD "O život naživo", které obsahuje live záznamy z koncertů v Charkově z roku 1988 a v Bratislave z roku 1993.


Dále vychází:

Asia - Axis XXX (Live In San Francisco MMXII) (Mystic Production)
Atkins May Project - Anthology (Bertus)
David Guetta - Hey Mama (EP) (Warner Music)
Eschaton - Sentinel Apocalypse (Mystic Production)
Grotesque - In The Embrace Of Evil (Mystic Production)
High On Fire - Luminiferous (Universal)
Luca Turilli's Rhapsody - Prometheus, Symphonia Ignis Divinus (Mystic Production)
Mark Slaughter - Reflections In A Rear View Mirror (Bertus)
Neal Schon - Vortex (Mystic Production)
Různí - Hot Summer Hits 2015 (Universal)
Savatage - Return To Wacken (Celebrating The Return On The Stage Of One Of The World'S Greatest Progressive Metal Bands) (Mystic Production)
Sonny Landreth - Bound By The Blues (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
High On Fire - Luminiferous (Universal)
Nirvana - Nevermind (Universal)
Son Lux - Bones (Universal)
Vennart - The Demon Joke (Universal)
Wolf Alice - My Love Is Cool (Universal)

Reedice:
Colosseum - Bread & Circuses (H'art)
Colosseum - Reunion Concerts 1994 (H'art)
Faith No More - Angel Dust (Deluxe Edition) (Warner Music)
Faith No More - The Real Thing (Deluxe Edition) (Warner Music)
Jeff Beck - Performing This Week ... Live At Ronnie Scott'S (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Kansas - Freaks Of Nature (H'art)
Michal David - Classic (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY