Sto zvířat oslaví své čtvrtstoletí 22. října v pražské Lucerně

09.06.2015 11:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sto zvířat má za sebou za čtvrt století své existence více jak 1800 koncertů a festivalů a to nejen v Čechách, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku a Slovensku. V Čechách a na Moravě zahrálo zřejmě ve všech existujících klubech, každoročně zvířata hrají na všech velkých a prestižních festivalech. Ve své diskografii má Sto zvířat zatím devět řadových alb a nespočet účastí na kompilacích.

Sto zvířat plakát
© facebook interpreta
K letošním dvacátým pátým narozeninám si kapela nadělila hned několik dárků - celoroční turné složené ze všech největších zvířecích hitů vyvrcholí 22. října koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny se spoustou opravdu nečekaných hostů a bývalých členů kapely. Vstupenky jsou k dispozici již nyní v obvyklých předprodejích na Ticketpro a Ticketstreamu, do konce června za speciální bonusovou cenu.

V Lucerně zároveň Sto zvířat pokřtí zcela nové album "Ministerstvo mýho nitra", které opět vzniklo kompletně na texty Tomáše Belka, pod hudbou bude podepsán tradičně Honza Kalina a ostatní členové kapely. Jedná se o návrat ke zvířecím kořenům, a tudíž je třeba očekávat čtrnáct velmi svižných tragikomických písní, jejichž názvy jako "Struny podzimu", "Smí Honza ven?", "Toilette Love Story", "Průhledná kočka" nebo "Píseň proti plynatosti" napovídají, že se bude jednat o hořkosladký koktejl s limetkou bizarnosti, s polevou cynismu, navrch s paraplíčkem strachu z blížícího se stáří.

Nicméně Sto zvířat vstupuje do své šesté pětiletky v životní formě a v této velkokapacitní sestavě: Jana Jelínková - zpěv, Honza Kalina - zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr - kytara, Petr Hostinský - zpěv, klávesy, Jiří Hanzlík - barytonsaxofon, Martin Kachna Líska - trombon, Pablo Herzog - trubka, Willy Versteeg - baskytara a Miki Nop - bicí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY