Metaloví Saxon se do důchodu ještě nechystají a oznamují další hutnou nahrávku

02.06.2015 08:55 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Britská heavymetalová formace Saxon funguje na hudební scéně přes čtyřicet let, ale i tak pro své příznivce připravila novinkovou desku. Album dostalo do vínku název "Battering Ram" a dočkáme se ho letos na podzim.

O v pořadí jedenadvacáté studiové desce se nedávno rozvykládal frontman kapely Biff Byford. V rozhovoru pro Metal Hammer Magazine Show k novým písním prozradil: "Některé jsou vskutku brutální, ale nechybí ani silné melodie. Každé album Saxon je jedinečné, protože nás baví bavit lidi a neradi omíláme stejné typy písní pořád dokola." O originalitu se jistě postará i producent Andy Sneap, který kromě Saxon vypomohl v minulosti také Megadeth, Exodus, Accept nebo Testament.

V setlistu alba svá místa našly kousky jako "The Devil's Footprint" nebo "Tax 'Till You Drop". K první z nich zpěvák prozradil, že pojednává o jedné staré legendě, ve které lidé jednoho rána spatřili v čerstvém sněhu stopy vedoucí odnikud a z nepochopitelných důvodů je následovali. Biff Byford dále pracuje ještě na skladbě hned se dvěma pracovními názvy - "Queen Of Hearts" nebo "Red Queen" a dále se rozhodl na desku umístit i kousek s výmluvným titulem "The Drinking Song".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY