Martin Harich je v novince "Dance 'n' Roll" rozdováděným Travoltou

18.05.2015 10:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Martin Harich se po změnách v osobním životě (rozchod se Celeste Buckingham) rozhodl překvapit i hudebně. Nový videoklip "Dance 'n' Roll" doslova srší inspirací z období padesátých a šedesátých let, éry Mustangů, napomádovaných vlasů a taky opravdu dobré muziky. Novinkou je i jazyk, ve kterém Harich tentokrát zpívá. Od rodné slovenštiny přešel k angličtině, a i když u drtivé většiny domácích interpretů je to škoda, Harichovi tentokrát sluší. Ani změna tempa skladby směrem k rychlosti, přímočarosti a určité rozjuchanosti není šlápnutím vedle. Letní píseň o bezstarostném užívání života je skutečným obratem oproti poslednímu videu "Kde bolo, tam bolo".

Je s potěšením sledovat, že mladý zpěvák zvládá obě polohy velmi dobře. Videoklip, který režíroval Jakub Krška, se inspiroval filmovou sérií "Rychle a zběsile". Na jeho tvorbě se podílelo až šedesát lidí a jediné, co mu lze vytknout, je nešikovný make-up mladého zpěváka, který ho dělá uměle starším, než ve skutečnosti je. Změnu Harich vysvětlil takto:

"Potkal jsem se s producentem Arminem Effenbergem, který mě hned zcela přečetl. Řekl mi - 'Maťo, tebe baví ty zadumané a sentimentální texty, a když se s tebou člověk baví, všemu uvěří a vše pochopí. Ale koukni do zrcadla. Je ti devatenáct, vlasy na patku, mustanga v garáži a každý si řekne, že jsi přesně ten párty týpek, který žije z minuty na minutu.' Pamatuju si, jak jsem odcházel ze studia přesvědčen, že tohle určitě není ten správný producent. Mým myšlenkám to ale nedalo pokoj. No a vidíte. Po 'Kde bolo, tam bolo', která pohladí po duši jako polévka od mamky, jsem se rozhodl vypustit jeden cheesburger, který si prostě užijete, protože vám chutná a moc nad ním nepřemýšlíte."

Harich však nezapomene hned dodat, že baladická tvorba je mu stále bližší. V následujících měsících ho čekají koncerty hlavně v Česku, kde si od dob SuperStar stále drží solidní fanouškovskou základnu. Nového materiálu má na tři desky, na vydání nového alba ale nespěchá a čeká na správný čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY