Temnota a dekadence jsou poznávacími znaky Munroe i ve "Večírku"

15.05.2015 15:54 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Honzu Kunzeho, hudebníka a literáta, který se coby kurátor a pořadatel kulturních událostí stará o vyžití nejen domovské Opavy, nejspíš znáte především jako frontmana kapely Kofe-in. Na tom se však brzy může ledasco změnit. Ze zajetých kofeiňáckých kolejí totiž nedávno poměrně razantně odbočil v projektu Munroe, kterou s ním tvoří kytarista Vladimír Jaške. Dvojice za producentské podpory Kaye (Sunshine, Fvtvre) vykročila na cestu dlážděnou syrovými kytarovými riffy, jednoduchou bicí smyčkou a psychedelickým nábojem, k němuž si dopomáhá nejrůznějšími špinavými efekty.

Munroe se již vloni stačili představit debutovým EPčkem, z něhož pochází i song "Večírek", který čerstvě doprovodil také klip. Dost možná pod vlivem úspěšné výstavy originálních plakátů Mene Mene Tekel Upharsin, na níž se podílela dvojice Kay & Kunze, získalo obrazové ztvárnění titulní pecky "Z Čistého nebe", stejně jako nyní "Večírek", ksicht plný mystiky a umístění v temných zákoutích á la "Záhada Blair Witch".

Potemnělé, až lehce dekadentní záběry se příjemně sledují a nevzaly se jen tak odnikud. "Kus temnoty má v sobě zakořeněný každý z nás. Vždyť i vesmír je zatraceně temné místo, kde světlo je v menšině," přibližuje svůj pohled na věc kytarista Vladimír. "Naše černé já může vyvolávat negativní asociace a být spojováno s chmurnou povahou, ale nikoli nevyhnutelně. Zároveň dokáže být velice sexy a ponoukat ke kreativním myšlenkám," dodává. A co temnota, která nás obklopuje tam venku? "Oba jsme noční tvorové a tmu milujeme. Většina materiálu, který jsme spolu napsali, vznikla mezi osmou hodinou večerní a čtvrtou ranní. Rádi se touláme nočním městem i lesy. Ve dne jsme krapet otupělí, zatímco večer ožíváme. I proto ladíme videoklipy a sound Munroe v tomto duchu," shodují se Honza s Vladimírem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY