Jen pro otrlé: boyband MADS představuje video "Chtěl bych víc"

10.05.2015 12:31 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Na trhu je nový česko-slovenský boyband. Kluci si říkají MADS, mají na svém kontě prozatím dvě písně a už stihli celkem zásadně změnit složení. Poté, co jejich singlová prvotina "Dej mi čas" sklidila oprávněně výsměv (vítězství v letošním ročníku ankety Zlatý David mluví za vše), se dva z původních členů nejspíš chytli za frňák a seskupení opustili. Milana Brigadoie a Štěva Hrebíka, kteří jsou v MADS od počátku, tak aktuálně doplňuje další cukrouš - Tomáš Tauer.

A právě tito tři přeslazení jinoši před pár dny představili klip k novému singlu "Chtěl bych víc". A jak to dopadlo? Přímo katastrofálně. Píseň je jedním velkým kýčem, který textově kombinuje ta nejprimitivnější a nejprázdnější klišé, které si jen můžete představit. Text by se dal s přimhouřením oka akceptovat snad jen v případě, že by jej složil patnáctiletý kluk pro svoji první holku a chtěl na ni udělat dojem tím, že ji následně skladbu zazpívá s kytarou někde u ohně. Ale prezentovat to jako plnohodnotný song pro rok 2015? To je opravdu až na hraně s kaskadérstvím.

Když k tomu navíc přičtete, že ani jeden z chlapců neumí skoro vůbec zpívat (Štěvo dokonce neumí ani artikulovat, a tak se musíte hodně snažit, abyste mu vůbec rozuměli), zbývá už je vizuál, který by mohl celkový dojem vylepšit. Ale čím? Tím, že tři chlapce navlečete do sak, přehnaně jim nafoukáte a nagelujete vlasy a pak je necháte dělat tři a půl minuty srdceryvné pohledy do kamery? Tohle fungovalo možná koncem devadesátých let u Backstreet Boys nebo Blue. Ti ale měli kvalitní produkci, velké charisma a většina z nich uměla zpívat i naživo.

Trio MADS je prostě jen další extrémně nepovedený umělý produkt bez jakéhokoliv nápadu a přínosu česko-slovenské hudbě. Je možné, že někoho opravdu osloví (viz komentáře pod videem a na Facebooku kapely), v žádném případě ale nepůjde o publikum, které by triu plnilo diskotéky na jejich half-playbackových vystoupeních, nebo si dokonce někdy koupilo jejich desku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY