Torche zhutnili zvuk, novinku "Restarter" představí i v Praze

23.04.2015 14:46 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Po metalových svátcích, o které se v průběhu dubna postarali Russian Circles a později Minsk nebo Kayo Dot, žně pokračují. Do Prahy se totiž vrací floridští Torche, aby znovu představili, jak se dělá tvrdá muzika ve velkém, a vysmáli se do obličeje všem otrokům žánrů. Masivní riffy, stonerové burácení, punkové šlapání jak po másle, to vše prokládané rozsáhlými plochami droneového skuhrání?! Pro jiné nedosažitelná meta, zatímco pro Torche samozřejmost s tím, že na metalisty jim nechybí ani překvapivý cit pro melodie.

Své místo na barevné škále zvuku Torche našli již na albu "Meandthertal" z roku 2008 a od té doby jej dále opracovávají. Na aktuální nahrávce "Restarter", která je již studiovou pětkou v diskografii kapely a podepsal se na ní mj. Kurta Balloua z Converge, vykládají všechna stará esa z rukávu a přitom přece zní nově. Jakoby řízným kytarám otupili hrany, přelétavým vypalovačkám uvázali na krk olověnou kouli a oblékli je do temnějšího hávu.

Nový sound Torche představí (zatím bez ohlášené předkapely) 4. května ve strahovském Klubu 007, kam se vrací již po několikáté a cítí se zde jako doma. Vstupenky budou k dostání pouze na místě za 299 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY