Electric Lady přichází s očekávanou debutovou deskou v americko-české produkci

07.04.2015 16:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tereza "Electric Lady" Hrubanová, nepřehlédnutelná kytaristka a zpěvačka, je autorkou všech sedmi písní, které nabízí debutová a téměř půl roku se rodící funk-rocková deska s názvem "Electrical", jež oficiálně vstoupila do prodeje 1. dubna 2015 a ve stejném měsíci bude nasazena k poslechu také v digitální podobě prostřednictvím portálu MusicJet. Křest alba proběhne za účasti zajímavých hostů ve dvou termínech - 21. května v pražské Malostranské besedě a 23. května v KD Šeříkovka v Plzni.

Electric Lady - Electrical
© facebook interpreta
První kroky v nahrávání uskutečnila Tereza ve spolupráci s americkými kolegy (Kirk Covington - bicí, Carter Arrington - kytara, John Fremgen - basa) v domácím studiu producenta a celosvětově uznávaného bubeníka Kirka Covingtona v texaském Austinu v říjnu minulého roku. Výsledkem dvoutýdenního snažení byly skladby "Peace Song", "Muse Give Me Inspiration" a "Tied Not Free", které kombinují groove, funk a rock v plné kráse a zároveň přinášejí žánrovou rozmanitost, příznačnou pro celou stopáž alba.

Ačkoli se na desce podílelo vícero hudebních osobností, ať již muzikantů nebo zvukových techniků, celistvost desce nechybí a plán nabídnout posluchači maximum hudebních vjemů a chutí Tereza naplnila. K tomu měla dostatek inspirací i ze svého předchozího pobytu v USA z roku 2013 (New Orleans, New York) a právě v New Yorku byl také realizován mix skladby "Confusion", která společně s dalšími písněmi "Give A Chance To The World" (první singl z alba), "Adorable Man" a "Tereza Whaat?" byla nahrávána v domácím studiu ExAvik v Klatovech, kam se Tereza uchýlila po návratu z Texasu.

Celý nahrávací proces v USA a zpět v České republice byl zaznamenáván také vizuálně a v jedenáctiminutovém dokumentu mohou nejen fanoušci Electric Lady nahlédnout do studia Kirka Covingtona a každodenního hudebního rituálu, projít nočním Austinem, a přiblížit se tak jednomu splněnému hudebnímu snu, podporovaném společnostmi Fender Musical Instruments Corporation, Music City, projektem Plzeň 2015 a hudební knihovnou MusicJet.

Album "Electrical" lze objednat výhradně přes e-shop nebo koupit během živých vystoupení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY