Kapitán Demo si na apríla přichystal vskutku bizarní show

04.04.2015 13:20 - Jaroslav Hrách | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Kapitán Demo sliboval, že křest jeho nové desky "Okamžitě odejdi do svého pokoje a vrať se, až budeš normální" v pražské Roxy bude show jak hajzl. Své slovo opravdu dodržel, během dvouhodinového vystoupení jsme měli možnost vidět koně hrát na saxofon, fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda a mnoho dalšího.

Live: Kapitán Demo

support: DJ Vodní Kámen, Rey Ben, Kapitánovo vnitřní já, Cristiano Ronaldo, Kůň a další
místo: Roxy
datum: 1. dubna 2015
Fotogalerie

Kapitán Demo, Roxy, Praha, 1.4.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Že tuzemský hip hop zažívá krizi, není žádná novinka. Naštěstí je tady jedna postava, která má pod palcem celou českou scénu, a to nejenom tu hiphopovou. Řeč je samozřejmě o Kapitánovi Demo, kterému letos vyšla druhá studiová nahrávka "Okamžitě odejdi do svého pokoje a vrať se, až budeš normální". Příslib velkolepé aprílové show v pražském klubu Roxy byl velkým lákadlem, a proto není divu, že se na ni přišlo podívat mnoho lidí.

Zažili jste někdy koncert, který by zahájil kůň hrající sólo na saxofon? Přesně tak totiž odstartovala Kapitánova show jak hajzl. Kůň byl vytrvalý, sólo ne a ne skončit, až se po chvíli z publika vynořil Kapitánův klon se zbraní v ruce a snažil se koně zasáhnout. Po zastrašení zvířete nastoupila na scénu čtveřice chlapíků na chůdách s nacvičenou choreografií. Zdá se vám to málo bizarní?

Kapitán Demo, Roxy, Praha, 1.4.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Taneční show na chůdách byla originální, o tom žádná. Drobný zmatek nastal ve chvíli, kdy se jeden ze členů skácel k zemi a evidentně se zranil. Bylo to součástí ujeté show, nebo došlo opravdu k nehodě?

Nedlouho nato však přišla chvíle, kdy se zjevil sám velký Kapitán Demo. Opravdu velký, obzvlášť do šířky. Své místo na české scéně potvrdil výbušnou skladbou "Všechno je moje". Že ho publikum skutečně zbožňovalo, dokazuje kupříkladu fakt, že mu "fanynky" hned několikrát zavázaly tkaničky u bot.

Kapitán Demo měl v zásobě plno (vtipných) hlášek. Některé opravdu pobavily, jiné působily trapně. Ale bylo to vyvážené. Občas pobavily vtipné projekce, například u skladby "Mám přítele" to byly seznamkové fotky mladých holek, "Klienta" doprovázely absurdní hlášky skutečných klientů.

Kapitán Demo, Roxy, Praha, 1.4.2015
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Výčet všech hostů, které jsme měli možnost vidět během celého večera, by byl dlouhý. Při songu "Jebat Berlín" dorazilo Kapitánovo vnitřní já, které získalo roli také v jeho aktuálně natočeném videoklipu. První singl z desky "Láska, pokora a sluníčko" stylově doplňovali hipíci na pódiu. Po Rey Benovi, který Kapitánovi Demo zahostoval ve skladbě "Seriály", se na pódiu zjevila i dlouho slibovaná fotbalová hvězda Cristiano Ronaldo. A ano, opravdu to byl on!

Show skončila oslavnou skladbou "Národní bohatství", kdy se na pódiu objevili všichni účastníci. A že jich nebylo málo.

Rozhodně je potřeba brát celý koncert s nadhledem a spíš než jako hudební vystoupení ho vnímat jako komediální show. Na desce může Kapitán Demo začít nudit, avšak naživo, jak jsme se mohli přesvědčit, mu všechno šlape jako hodinky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY