Russian Circles opsali další kružnici a vrací se do Prahy

27.03.2015 14:10 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Russian Circles z amerického Chicaga platí za jednu z nejinspirativnějších post-rockových kapel současnosti. Na posledních dvou albech "Empros" a "Memorial", která nahráli nově u labelu Sargent House, se jim podařilo dosáhnout vrcholu své kariéry. Temné atmosférické opusy neuvěřitelnou silou strhávají do neprobádaných hlubin, kde posluchače přikovají k mocným elektronickým hradbám a již nepustí. Čeští fanoušci experimentálního rocku to mohou potvrdit.

Do Prahy se Russian Circles vrací s odstupem dvou let. Naposledy zde vystoupili ve smíchovském klubu MeetFactory za podpory Chelsea Wolfe, kalifornské doom-folkrockové písničkářky, jejíž tvorbu si oblíbil i třeba takový Mark Lanegan. Tentokrát si vyzkouší prostředí Podniku na Vltavské, kam zavítají v rámci aktuálního evropského turné. Během něho představí své v pořadí šesté studiové album, které má zatím stále ještě před vydáním.

Po boku Russian Circles se objeví zajímavý zahraniční host. Do Prahy s sebou opět přivezou seattleskou formaci Helms Alee, s níž Russion Circles sdílejí nejen scénu, ale zároveň obdiv k post-hardcoreové legendě Harkonen, tedy kapele s Helms Alee pokrevně spřízněnou. Koncert proběhne už 7. dubna 2015 od osmi hodin. Cena vstupenek činí 350 Kč v předprodeji a na místě 450 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY