Jarní turné Dana Bárty & Illustratosphere okoření Komorní filharmonie

03.03.2015 18:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na jaře se mezi své posluchače chystá i Dan Bárta. Turné odstartuje 4. března v Říčanech a skončí 15. dubna v pražském Švandově divadle. Součástí šňůry bude i speciální vystoupení s Komorní filharmonií Pardubice, které je na programu 12. března.

"Pozvali jsme ještě pianistu Jirku Levíčka, aby doplnil naše řady. Hrát s velkým tělesem je prostě pěkný, kvůli zvuku, barvě a vůbec, kvůli síle. Když se čtyřicet lidí rozhodne, že právě teď zabere...," vysvětlil své pohnutky Dan Bárta.

V průběhu koncertů představí dosud poslední album "Maratonika" i starší skladby v nových úpravách. Pomáhat mu na pódiu budou osvědčení spoluhráči (Filip Jelínek - klávesy a aranžmá, Robert Balzar - kontrabas a basa, Míra Chyška - kytara a Jiří Slavíček - bicí).

S odpovědí na otázku, co chystá do budoucna, se Bárta moc nepáral. "Samý hraní. A taky desky. Zkrátka spoustu novinek, hm, i když každej rok říkám to samý v tom smyslu, že chystáme hraní a desky. Co jinýho by taky muzikant měl chystat, že (úsměv)," uzavírá držitel deseti hudebních cen Anděl v kategorii mužský zpěv.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY