Kapela Dunaj se po sedmnácti letech pauzy vrací na pódium brněnské Flédy jako Dunajská vlna

02.03.2015 19:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Znovuobnovená kapela Dunaj vystoupí pod jménem Dunajská vlna 4. března 2015 na Flédě, aby zde představila to nejlepší z tvorby svých členů. Návrat legendy českého alternativního rocku na pódia se odehraje za pomoci čerstvé posily v podobě bubenice Michaely Antalové. Kapela Dunajská vlna tak na své domovské scéně naváže po sedmnácti letech na úspěšnou kariéru uskupení Dunaj, které zaniklo po tragické smrti jejího frontmana v roce 1998.

Kapela Dunaj, kterou prošli umělci jako Iva Bittová, Pavel Richter či Pavel Fajt, byla pro nejednoho hudebního fanouška rocku tou nejzajímavější a také nejoriginálnější domácí kapelou devadesátých let. Svou činnost ukončila v roce 1998, když v pouhých třiačtyřiceti letech zemřel její frontman Jiří Kolšovský. Zbývající členové se sice nechali zlákat k několika koncertům, na kterých nahradil Kolšovského Václav Bartoš (dnes Fru Fru), jejich společné vystupování však nemělo dlouhé trvání. Po roce 2000 se cesty nadaných hudebníků definitivně rozdělily. Někteří založili nové vlastní projekty, jiní naopak nastoupili do dalších kapel. Žádostem o obnovení Dunaje vzdorovali tvrdě několik dlouhých let.

Až nyní zakládající členové Dunaje Josef Ostřanský a Vladimír Václavek znovu spojili své síly a společně s bubenicí Michaelou Antalovou začínají válcovat kluby jako Dunajská vlna. "Brno je jednou z prvních zastávek našeho turné v nové sestavě a je to logické. Sehrálo v naší tvorbě důležitou roli, kapela tu totiž v osmdesátých letech vznikla. Poznali jsme tady spousty skvělých lidí, kteří nás inspirovali a posouvali. Teď tu startujeme novou éru Dunaje pod názvem Dunajská vlna, která spojuje to nejlepší z minulé tvorby s energií nově vznikajícího projektu," říká Josef Ostřanský, kytarista Dunajské vlny.

Do kapely Dunajská vlna přizvali Vladimír Václavek a Josef Ostřanský novou bubenici Michaelu Antalovou, která vtiskne krásným a temným písním Dunaje zcela novou tvář. Návštěvníci se mohou těšit na koncert, který představí nejen to nejlepší z pěti alb Dunaje, ale i odbočky k dalším projektům Ostřanského a Václavka.

Vstupenky za cenu 180 Kč lze koupit v předprodeji na Smsticket, GoOut nebo v prodejně Indies na ulici Poštovská. Na místě budou stát 220 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY