České a Slovenské kapely mohou soutěžit o účast na festivalu Sziget 2015

21.02.2015 16:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hrát na nejlepším festivalu Evropy ve stejný den jako Robbie Williams nebo Florence And The Machine. V den, kdy se v areálu pohybuje 85 000 návštěvníků. To se podaří minimálně jedné kapele z České republiky nebo Slovenska. Držitel ocenění EFA "Best Major European Festival" za rok 2014, festival Sziget, vyhlašuje hudební soutěž "Jednou trefou na Sziget". Vítěz této soutěže vystoupí na festivalu Sziget 2015.

Sziget a partneři Radio1, Radio_FM, Roxy, Fléda a KC Dunaj připravili tříkolovou soutěž pro kapely a hudebníky z České republiky a Slovenska. Soutěž "Jednou trefou na Sziget" zahrnuje nejen výběr odbornou porotou, ale i hlasování fanoušků a koncerty finalistů.

Do soutěže se mohou přihlásit hudebníci bez jakéhokoliv omezení s jedinou podmínkou. Soutěže se mohou účastnit interpreti/tky mající trvalý pobyt v ČR nebo SR, nebo kapely s více členy splňující tuto podmínku ze 75%. "Zda se jedná o začínající talenty nebo zavedené kapely s řadou vydaných alb pro nás není důležité. Podstatné je vybrat do finálových kol kapelu, která obstojí na festivalu, kde hrají ty největší mezinárodní hudební hvězdy poprocku, a který se nebojí také zařazovat vycházející hvězdy a kapely, které udávají trend," sděluje Přemysl Štěpánek, zástupce festivalu Sziget pro ČR a SR.

Hudebníci, kteří se rozhodnou soutěže zúčastnit, zasílají v prvním kole pouze link s jednou skladbou. Vítěze z prvních kol vybere odborná porota. V druhém kole rozhodují posluchači radií a ve třetím finálovém kole celkového vítěze, který vystoupí na Sziget festivalu, vyberou návštěvníci koncertů. Finálové kolo totiž obsahuje tři koncertní večery ve třech městech - 4. května v Bratislavě, KC Dunaj, 5. května v Praze Roxy a 6. května v Brně - Fléda.

Mediálními partnery jsou Rádio 1, Rádio_FM, Full Moon, muzikus.cz, protisedi.cz, musicserver.cz a Festivalguide.cz. Soutěž vyhlašuje zástupce Sziget Festivalu pro Českou republiku a Slovensko.

Průběh soutěže:

1. kolo - Interpreti / kapely se mohou do soutěže přihlásit nejpozději do 8. března 2015. Na email soutez@szigetfestival.cz musí zaslat odkaz na jednu vlastní skladbu uloženou na serveru YouTube či SoundCloud. Porota do 15. března 2015 vybere šest kapel z každé země, které postoupí do druhého kola soutěže.

2. kolo - V druhé polovině března (16. - 31. března 2015) bude soutěž pokračovat v partnerských rádiích. O vítězi dané země (jeden vítěz z ČR a jeden ze SR) rozhodnou posluchači radií. Vítěze pro ČR vyberou posluchači Radia 1, vítěze Slovenska pak posluchači Radio FM a to nejpozději do 1. dubna 2015. Na základě výběru poroty bude vybrána jedna kapela, která postoupí přímo do finále.

3. kolo - Finále - V týdnu od 4. do 10. května čekají vybrané tři kapely koncerty ve třech městech - 4. května v Bratislavě, KC Dunaj, 5.května v Praze Roxy a 6.května v Brně - Fléda. Vítěze vyberou návštěvníci koncertu. Každý návštěvník koncertu s platnou zakoupenou vstupenkou může na daném koncertě hlasovat pro svého favorita. Hlasy jednotlivých kapel se sčítají, vítězí kapela s největším celkovým počtem hlasů ze všech odehraných koncertů. Vyhlášení vítěze soutěže proběhne v Brně v klubu Fléda.

Časový harmonogram:

- zasílání přihlášek do 8. března 2015 - uzávěrka
- 9. března - 15. března 2015 - porota vybere šest kapel z každé země, které postupují do druhého kola
- 16. března - 31. března 2015 - soutěž v druhém kole pokračuje v partnerských rádiích, hlasují posluchači
- 1. dubna 2015 - ohlašování vítězů druhého kola - jeden vítěz z ČR, jeden ze Slovenska + jedna kapela dle výběru poroty
- koncerty v květnu 2015 - 4. května koncert v Bratislavě v KC Dunajská, 5. května v Praze v klubu Roxy a finále 6. května v Brně v klubu Fléda, kde bude oznámen vítěz celé soutěže

Více informací k soutěži naleznou zájemci zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY