shop.musicserver.cz
Klub Fléda čekají v roce 2015 velké změny, našlapaný program a nová letní scéna

Klub Fléda čekají v roce 2015 velké změny, našlapaný program a nová letní scéna

Vydáno: 16.02.2015 13:55 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Brněnský klub Fléda pokračuje v sérii změn a vylepšení, které nastartoval v loňské sezóně. Plány klubu zahrnují nejen řadu koncertů a vystoupení zvučných jmen, jako jsou například The Subways, Archive nebo Johna Digweeda, ale také dokončení modernizace zvuku a technické aparatury. V následujících měsících Flédu čeká i největší výzva letošního roku, a to otevření nové letní scény.

V minulém roce nemohly návštěvníkům uniknout změny, které Flédu posunuly ke středoevropské klubové špičce. Úprav se dočkala nejen fasáda, ale také interiér klubu, který díky architektům a designerům dostal moderní vzhled. Potěšit nejen oči, ale hlavně uši fanoušků, zvládá nově i špičkový aparát od firmy d&b audiotechnik v hodnotě přes tři milióny korun. "Při renovaci a přípravě nového designu jsme si vybírali osvědčené architekty a designéry. S výběrem hudebního aparátu nám pak pomohla zpětná vazba a zkušenosti vystupujících kapel. Výsledná kombinace interiéru a perfektního zvuku nás nadchla. To se po tolika letech v branži často nestává," dodává Lukáš Stara, provozovatel klubu Fléda. Výrazné zlepšení zvuku doplní i plánovaná dostavba nového pódia, které tak splní technické nároky velkých hudebních hvězd. To, že se na Flédě odehrávají velké změny, dokumentuje i získání mezinárodního certifikátu Hard&Smart, jenž garantuje návštěvníkům bezpečnost a kvalitní zázemí klubu.

Hudební klub tvoří hlavně program a ten se Flédě daří, což potvrzuje řada vyprodaných akcí z podzimu 2014. "V březnu pódium ovládnou dvě velká zahraniční jména, na jejichž vystoupení pracujeme už několik měsíců. Aktuální hvězdy indie scény The Subways a kouzelníci na pomezí rocku trip-hopu Archive přivezou nejen oslnivou show, ale hlavně zážitek, který se nebude jen tak opakovat," říká Ondřej Bača, dramaturg klubu Fléda. Neméně silný zážitek slibuje i dubnový koncert amerických Wovenhand, kteří na pozvání k.y.e.o. shows předvedou uhrančivou směs country, alternativního rocku, punku a neofolku. Milovníky elektroniky a klubové noci Elektra v dubnu potěší příjezd Johna Digweeda. V klubu Fléda se budou konat i desítky dalších akcí pro příznivce různých žánrů (podrobný seznam naleznete zde).

Ojedinělou programovou položkou bude vzpomínka na nedávno zesnulou Lenku Zogatovou, hybatelku brněnského a česko-slovenského kulturního dění. Za hranice Flédy se tým Level B Production vydá s koncertem Monkey Business, jež zahrají 22. května netradiční koncert přímo na hradě Špilberk. "K blížícím se patnáctým narozeninám si Fléda nadělí i sesterskou letní scénu. Ta oživí dění na brněnské přehradě a zpestří návštěvníkům parné dny strávené v Bystrci," uzavírá Lukáš Stara. Prosluněná scéna v plážovém stylu Tiki baru vzniká právě nyní a přinese to, co na přehradě chybělo. Pohodovou plážovou atmosféru, originální letní nápojový lístek a kvalitní zábavní program.

O klubu Fléda

Historie kulturního prostoru Flédy se datuje již do roku 1911. Na počátku devatenáctého století vznikl v místě dnešního klubu kabaret Brüner Fledermause (Brněnský netopýr), který byl oblíbeným podnikem pro zábavu vojáků i intelektuálů. Během let název kabaretu zlidověl a jeho dramaturgie byla stále odvážnější. Fléda se například stala jednou z prvních scén, které v Brně hostily jazzové koncerty. V sedmdesátých a osmdesátých letech byl prostor přestavěn na televizní studio, známé jako Netopýr. Hudební éra Flédy se opět nastartovala po roce 2001, kdy byl interiér domu na Štefánikově ulici přebudován na hudební klub. Od roku 2004 provozuje Flédu produkční tým Level B production, který z klubu vytvořil jeden z nejlepších hudebních prostor v České republice.

Dramaturgie klubu je velmi rozmanitá a představuje jak zavedené kapely, tak mladé umělce a rodící se hudební směry. V programu naleznou své pevné místo větší a produkčně náročnější koncerty zahraničních hvězd i skromnější a autentické přehlídky lokálních hudebníků. Kromě koncertů je Fléda stabilní scénou pro klubové noci (Elektra, Vendeta, Vibe). Ty jsou vždy zaměřeny na konkrétní hudební žánry a aktuální trendy. Od roku 2001 se na pódiu Flédy vystřídalo více než tisíc interpretů, jejichž vystoupení zhlédl téměř milion hudebních fanoušků.

  • Mě by spíše potěšilo, kdyby tam zakázali kou... (Patrik, 16.02.2015 17:02) Reagovat

    Mě by spíše potěšilo, kdyby tam zakázali kouřit.

    • Re: Mě by spíše potěšilo, kdyby tam zakázali kou... (Martin, 17.02.2015 14:53) Reagovat

      Přesně tak. Co z nové fasáda a pěkného interieru, když člověk po návratu smrdí jako by se v žumpě válel.

  • Kouření na Flédě (Tým Fléda, 20.02.2015 09:35) Reagovat

    Zdravíme,
    díky za připomínku, s tábory kuřáků i nekuřáků tohle hodně řešíme, takže nás každý komentář zajímá. I když je snaha najít kompromis docela oříšek, pracujeme na tom:) V tuto chvíli je to tak, že na některé akce je úplný zákaz kouření v celém prostoru klubu, a zároveň vždy platí zákaz kouření v hlavním sálu. Dobrou zprávou pro nekuřáky je, že v létě budeme pracovat na zateplené zahrádce pro kuřáky a kouře tak zase trochu ubyde. Budeme rádi, když nám pak dáte vědět, zda právě tahle změna pomohla.
    Pěkný pátek přeje Tým Fléda

    • Re: Kouření na Flédě (Patrik, 20.02.2015 16:10) Reagovat

      Osobně jsem navštívil několik nekuřáckých klubů. Před klubem popelník, razítko či pásku na ruku a kupodivu spokojení jsou i kuřáci. Hlavně na zákaz řádně upozornit a zákaz pochopitelně v celém prostoru. Znám i lidi, kteří mají alergii na kouř z cigaret a návštěva kuřáckého klubu je pro ně nemožná. Takže zákaz = noví návštěvníci. Také zdravím.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Sam Smith, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 18.7.2024
Naživo: Sam Smith na Colours Of Ostrava, to byl vlastní životopis převedený na světová pódia Nebude to nejspíš dlouho trvat a o britském rodákovi začnou vznikat filmy. Stal se průkopníkem v jedné z nejnáročnějších disciplín na světě. V boji zvaném změna něčího názoru. Navíc v citlivé otázce. V Ostravě ukázal, že... čtěte zde
Vydáno: 19.07.2024 15:43 v sekci Naživo
Colours Of Ostrava - den první, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 17.-20.7.2024
Naživo: Úvod Colours Of Ostrava zachraňovali hlavně kytaroví mistři Festival Colours Of Ostrava máme na musicserveru rádi dlouhá léta, však na něj také pravidelně jezdí velká část redakce. A vždycky se na něj upřímně těší. Je ale naší prací upozorňovat nejen na úspěchy, ale také na... čtěte zde
Vydáno: 18.07.2024 17:37 v sekci Naživo
Pohled do českých hitparád - 28. týden 2024
Hit tohoto léta "Espresso" od Sabriny Carpenter už zní i z českých rádií Na nejvyšších místech tuzemských žebříčků se nestalo nic významného, a tak nezbývá než hledat příběh do titulku v nižších patrech pořadí. Do českých rádií konečně vstoupil singl "Espresso", s nímž Sabrina Carpenter... čtěte zde
Vydáno: 17.07.2024 19:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema
Nové desky 28/2024 - od OneRepublic přes Arakain po Eminema Kdo si myslel, že přichází hudební okurková sezóna, toho pátek vyvedl z omylu. Vedle novinek Eminema, OneRepublic či živáku Arakainu se totiž představili ještě Cigarettes After Sex, písničkářka Clairo, vyměněná Cassadee Pope,... čtěte zde
Vydáno: 17.07.2024 11:05 v sekci Novinky | Nové desky
Open'er festival, Den třetí, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 5.7.2024
Naživo: Skoro nahá Doja Cat ve třetím dni Open'eru vyzývala Poláky k souloži, Sam Smith letošní turné zmírnili Vysoké umění, ale i cílení na nejnižší pudy. Na polském Open'eru si každý najde to své. Především na něm ale narazíte na jména, na něž si spousta českých festivalů netroufne. Některá v Americe bourají žebříčky, jiná se... čtěte zde
Vydáno: 16.07.2024 19:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Monkey Business to v "CIAO! CIAO! CIAO!" zkoušejí česky. Výsledku nepomohl ani Petr Spálený (19.06.2024 15:42)
- Naživo: Festival Colours Of Ostrava skončil. V jeho finále zahráli Purple Disco Machine, Macklemore nebo Seun Kuti (25.07.2023 15:26)
- Fotogalerie: Poslední den Colours hrál všemi barvami (24.07.2023 10:02)
- Michal Prokop a Monkey Business natočili hit Stevieho Wondera. Krásný ztráty Live prohlubují ducha spolupráce (15.07.2023 11:19)
- Ash vydávají novou desku, do Prahy přijedou s The Subways (23.06.2023 17:23)
- Fotogalerie: The Subways řádili v Lucerna Music Baru (29.03.2023 09:13)
- Recenze: The Subways se na "Uncertain Joys" žánrově rozkročili (04.03.2023 09:00)
- Přijďte a budete spaseni aneb Monkey Business vyrážejí na turné (02.02.2023 17:31)
- Nové desky 2/2023 - od VV z HIM přes Margo Price po Obituary (18.01.2023 08:00)
- The Subways přivezou do Brna a Prahy i nové album "Uncertain Joys" (14.01.2023 10:52)

ALBUM TÝDNE 29/2024

Washed Out
Notes From a Quiet Life

Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co mu jde nejlépe. Ve výsledku tedy nabízí snové sekvence a důraz na vyprávění.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 26.07.
Jazz ve městě (Zámek, Frýdek-Místek)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Lucie Vondráčková Adele Taylor Swift mp3.com Dua Lipa Kabát Kesha Mirai Miley Cyrus Doja Cat Queen Madonna Tom Morello Katy Perry The Beatles Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe