G.R.L. pro svou kolegyni, která spáchala sebevraždu, nahrály "Maják"

02.02.2015 17:47 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Dívčí pětice G.R.L. byla minulé září po vydání skvělého debutového EP v rozpuku své kariéry, když jí najednou stopku vystavila jedna z jejích členek Simone Battle, která spáchala sebevraždu. Pro formaci to byl samozřejmě šok, z pozdějších rozhovorů navíc vyplynulo, že děvčata u své kolegyně nepozorovala vůbec žádné problémy a den před tragédií proběhla normální zkouška choreografie.

V takové situaci se samozřejmě těžko soustředí na nahrávání desky či se vůbec věnuje propagaci a vystoupením, ale po několika měsících mlčení se nyní už pouze čtveřice vrací s písničkou, jejíž poselství je zaměřeno na přátelství a je věnována právě Simone. Samotná skladba je akustickou kytarou podpořená power balada, která by byla silná sama o sobě, ovšem emoce s ní spojené její účinek ještě zesilují. I tak nejde přeslechnout, že do jinak popové písničky děvčata hlavně ve slokách propašovala spíše r'n'b styl zpěvu, čímž jí dodala příjemné ozvláštnění.

Doprovodné video není žádný prvoplánový slzopád, skládá se ze záběrů na Simone (spoustu jich poskytla její rodina) a zbylou čtveřici zpěvaček, které v černobílém provedení zpívají v místnosti plné žárovek. Když u konce ale dojde k montáži různých záběrů, kdy se holky obejmou, což se stane i v dotočených nových obrázcích, je to nečekaně silné. Celé video také propaguje organizaci Give An Hour, která se snaží zdarma pomoci lidem s mentálními problémy.

Bylo jasné, že G.R.L. se budou muset se ztrátou jedné z členek vyrovnat nějakým podobným způsobem. Díky "Lighthouse" se jim to povedlo se ctí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY